Το «λεξικό» των καλλυντικώνΗ σύγχρονη κοσμετολογία διαθέτει ένα πλήθος προϊόντων, που είναι κατάλληλα να λύσουν αποτελεσματικά και δραστικά κάθε πρόβλημα ομορφιάς.

Εκείνο που μένει σ’ εσάς είναι να μάθετε τι σημαίνει το κάθε συστατικό που εμπεριέχεται σε κάθε καλλυντικό προϊόν. Με άλλα λόγια, να μάθετε την ορολογία των καλλυντικών!

ΑΗΑς

Είναι τα άλφα υδροξυοξέα. Μια οικογένεια δηλαδή συστατικών που παρασκευάζονται συνθετικά ή που προέρχονται από φρούτα και άλλες φυσικές ουσίες. Σε τι βοηθάνε;

Στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας (και επομένως δρουν ευεργετικά στην αντιμετώπιση της πρόωρης γήρανσης), την ανάπλαση και αποκατάσταση της επιδερμίδας και την εξάλειψη των χρωστικών κηλίδων.

Αντιοξειδωτικές

Περιλαμβάνουν τις βιταμίνες Α, C, Ε και β-καροτίνη. Ουδετεροποιούν τις πιθανές ζημιογόνες επιδράσεις των ελεύθερων ριζών στα κύτταρα και προστατεύουν την επιδερμίδα από τις βλαβερές επιδράσεις του περιβάλλοντος.

Εκχύλισμα βοτάνων

Εκχυλίσματα φυτών που χρησιμοποιούνται στην κοσμετολογία για τις καταπραϋντικές τους ιδιότητες.

Κολλαγόνο

Μια ουσία που βρίσκεται φυσικά στην επιδερμίδα, προσδίδοντάς της ανθεκτικότητα.

Χόριο του δέρματος

Το υπόστρωμα της επιδερμίδας που πρέπει να φροντίζουμε να διατηρείται πάντα ελαστικό, καθώς καθορίζει την εξωτερική εμφάνιση και λειτουργία της επιδερμίδας.

Ελαστίνη

Χαρίζει στην επιδερμίδα την ελαστικότητά της. Η έλλειψή της προκαλεί χαλάρωση και ρυτίδες.

Ένζυμα

Μόρια πρωτεΐνης που παίζουν σημαντικό ρόλο στη φυσιολογική διαδικασία ανανέωσης της επιδερμίδας.

Ελεύθερες ρίζες

Είναι οι χημικές ουσίες που παράγονται ως μέρος της μεταβολικής διαδικασίας του σώματος και που μπορούν μερικές φορές να φθείρουν τη δομή των κυττάρων.

Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο αυξάνει τη δημιουργία και παραγωγή τους σε υψηλά επίπεδα.

Λιποσώματα

Είναι προηγμένο σύστημα που μεταφέρει υδατοδιαλυτά συστατικά, όπως αντιοξειδωτές, ακριβώς στα συγκεκριμένα σημεία της επιδερμίδας που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Προβιταμίνη Β5

Ενυδατικό συστατικό με μαλακτικές, δροσιστικές επιδράσεις.

Υποαλλεργικά

Τα προϊόντα που παρουσιάζουν πολύ μικρές πιθανότητες να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση.

Οφθαλμολογικά ελεγμένα

Ελεγμένα από ειδικούς, για να εξασφαλιστεί ότι τα προϊόντα είναι κατάλληλα για χρήση γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.