Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις ενάντια στο νέο πακέτο μέτρων λιτότητας

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: 48ωρη γενική απεργία στις 6 και 7 ΝοεμβρίουΣαρανταοκτάωρη απεργία για τις 6 και 7 Νοεμβρίου προκηρύσσουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ κατά των νέων μέτρων λιτότητας που αναμένεται να ψηφιστούν στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων η ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησε την Πέμπτη παναττική στάση εργασίας στο Δημόσιο από τις 12:00 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου.

Η στάση εργασίας έγινε προκειμένου να μπορέσουν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που θα έκαναν οι Ομοσπονδίες στον χώρο της Υγείας, στις 12:00 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Υγείας.

«Θα απεργήσουμε, για να εμποδίσουμε την ψήφιση των μέτρων» είπε την Τετάρτη ο Ηλίας Ηλιόπουλος, γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ.

«Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να πάρει ούτε ένα μέτρο ακόμα που εξαθλιώνει τον ελληνικό λαό» πρόσθεσε.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα θεραπευτήρια χρονίων παθήσεων και το ΕΚΑΒ, από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη. Κλειστά θα μείνουν τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα την Τετάρτη μετά από απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Οι συγκεντρώσεις θα γίνουν την Τρίτη στις 11:00 πρωί στο Πεδίον του Αρεως και την Τετάρτη στις 17:00 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος.

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στη Θεσσαλονίκη, στον Βόλο, στα Ιωάννινα, στο Ηράκλειο και στην Πάτρα.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε τη διεξαγωγή συνελεύσεων τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στους χώρους εργασίας.

Κατά των μέτρων τοποθετούνται και τα ευρωπαϊκά συνδικάτα. Με επιστολή που απέστειλε προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Οικονομίας και Εργασίας η γενική γραμματέας της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων Μπερναντέτ Σεγκόλ, εκφράζει την οργή και την απογοήτευση, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, των ευρωπαϊκών συνδικάτων για το νέο σκληρό πακέτο μέτρων και ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να μην τα υιοθετήσει.

Παράλληλα, προετοιμάζεται πανευρωπαϊκή απεργιακή κινητοποίηση για τις 14 Νοεμβρίου. Εως τώρα έχουν αποφασίσει τη συμμετοχή τους συνδικαλιστικές ενώσεις από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, ενώ ανοιχτό ενδεχόμενο συμμετοχής έχουν αφήσει τα συνδικάτα της Γερμανίας και της Γαλλίας.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.