Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Χρυσοχοΐδης: «Το ΠΑΣΟΚ οδηγείται μαθηματικά στη διάλυση»

4 Νοεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

«Φοβούμαι ότι δεν μπορούμε να σταματήσουμε τον κατήφορο»

http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/A2CA9910CC0461F858CAA4D413CE0FDA.jpg«Οδηγούμαστε μαθηματικά στη διάλυση όπως πάμε, παρά τις προσπάθειες όπως γίνονται από πολλούς από εμάς να μην οδηγηθούμε εκεί, ωστόσο φοβούμαι ότι δεν μπορούμε να σταματήσουμε αυτόν τον κατήφορο», δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σε συνέντευξή του στον Real fm, ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι «για να υπάρχει μία πολιτική δύναμη πρέπει να έχει υποστηρικτές, ψηφοφόρους, ακροατήριο και κυρίως πρέπει να εκφράζει τα συμφέροντα κάποιων κοινωνικών συμμαχιών. Φαίνεται ότι όλα αυτά, αυτή τη στιγμή, δεν συντρέχουν αυτοί οι λόγοι και αυτές οι προϋποθέσεις».

«Φοβούμαι ότι μαζί με τα προβλήματα και τις πιέσεις που ασκούνται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα εκ των πραγμάτων λόγω της λήψης των μέτρων και της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, οδηγούμαστε μαθηματικά στη διάλυση όπως πάμε, παρά τις προσπάθειες όπως γίνονται από πολλούς από εμάς να μην οδηγηθούμε εκεί, ωστόσο φοβούμαι ότι δεν μπορούμε να σταματήσουμε αυτόν τον κατήφορο, αλλά επαναλαμβάνω ότι δεν είμαι εγώ εκείνος που θα το προσδιορίσει αυτό και είμαι πολύ ανίκανος και ανάξιος και λίγος να προσδιορίσω το μέλλον μιας ιστορικής παράταξης».

Αναφερόμενος στο θέμα της ηγεσίας, ο Μιχ.Χρυσοχοΐδης επανέλαβε ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος «έχει κάνει ορισμένα κρίσιμα λάθη που έχουν οδηγήσει σε στρατηγικά αδιέξοδα».

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, το πρώτο λάθος ήταν ότι «ακολουθήσαμε τη λογική του μέσα έξω στην κυβέρνηση». «Έπρεπε να μπούμε στην κυβέρνηση, να διακριθούμε και να έχουμε επιτυχίες, έτσι ώστε να ανταποκριθούμε στην ψήφο του λαού και στο νόημα της ψήφου της 17ης Ιουνίου» είπε, επισημαίνοντας:

«Το δεύτερο λάθος κατά τη γνώμη μου είναι ότι υπήρξαν κάποιες αστοχίες στη συνολική στάση μας απέναντι στην κρίση, δηλαδή μετά τις εκλογές. Θεωρώ ότι έπρεπε να είμαστε πιο τολμηροί».

Όσον αφορά στην ψηφοφορία των μέτρων, ο Μιχ.Χρυσοχοΐδης εκτίμησε ότι τα μέτρα θα ψηφιστούν, αφού όπως είπε «νομίζω ότι θα επικρατήσει η κοινή λογική και εν τέλει η κοινοβουλευτική ομάδα, στη συντριπτική της πλειοψηφία, θα ψηφίσει τα μέτρα».

Τέλος, αναφερόμενος στην ίδρυση νέων κομμάτων στο χώρο της Κεντροαριστεράς, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι «το ζητούμενο αυτή τη στιγμή δεν είναι να φτιάξουμε κάποια ΚΟΔΗΣΟ του 3%. Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι να δούμε με πιο τρόπο μπορούμε να συγκροτήσουμε ένα μεγάλο μέτωπο που εκπροσωπεί την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και μέσα από αυτό το μέτωπο όλοι μαζί να δώσουμε μια απάντηση στους πολίτες ότι η πολιτική μπορεί να λύσει το πρόβλημα της χώρας».

ΔΟΛ

This entry was posted on Κυριακή, 4 Νοεμβρίου, 2012 at 07:27 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply