Η ζημία σε βάρος του Δημοσίου ανέρχεται σε 147.000 ευρώ

Στην Βουλή δικογραφία κατά του Δημήτρη Αβραμόπουλου για απιστίαΣτην  Βουλή έφτασε η δικογραφία κατά του κ. Δ. Αβραμόπουλου με την ιδιότητα του πρώην υπουργού Υγείας, η οποία σχηματίστηκε με αφορμή τον εντοπισμό από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας ποσότητας αίματος και αντιδραστηρίων που παρέμειναν και καταστράφηκαν σε χώρο δικαιοδοσίας του ΚΤΕΛ Καρδίτσας στην Λάρισα.

Για την υπόθεση αυτή διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση μετά την ολοκλήρωση της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για απιστία σχετική με την υπηρεσία σε βάρος του δημοσίου με ζημία και αντίστοιχο όφελος άνω των 147.000 ευρώ κατ’ εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση, που αφορά επικαλυπτικές συμβάσεις μεταφοράς αίματος και προμήθειας αντιδραστηρίων από το υπουργείο Υγείας και την 5η Υγειονομική Περιφέρεια.

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό που απέστειλε το Πρωτοδικείο Λάρισας στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντε και κατόπιν έφτασε στην Βουλή, από την επισκόπηση της δικογραφίας προκύπτει ότι μια εκ των ως άνω συμβάσεων έχει καταρτιστεί με την ιδιότητα του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και υπογραφεί από τον τότε υπουργό Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλο.

Από το γραφείο του κ. Αβραμόπουλου λάβαμε την παρακάτω επιστολή:

«Με αφορμή σχόλιο στην ιστοσελίδα σας για διαβίβαση δικογραφίας στη Βουλή, όπου αναφέρεται το όνομα του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, και για την αποφυγή εντυπώσεων και παρανοήσεων, επισημαίνεται ότι :

Η δικογραφία αφορά περιστατικό που έγινε τον Ιούλιο του 2010 και σχετίζεται αποκλειστικά με τις υπηρεσίες και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας. Η πολιτική ηγεσία, εξάλλου, του Υπουργείου είχε αλλάξει από τον Οκτώβριο του 2009.

Η συσχέτιση με το όνομα του κ. Αβραμόπουλου και η διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή έγινε για δικονομικούς και μόνο λόγους. Καμία σχέση ή ανάμειξη δεν έχει και δε θα μπορούσε να έχει με την υπόθεση ο κ. Υπουργός».

Σταυρόπουλος Λάμπρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.