ΕΜήτρογλου και Μασάντο «καθάρισαν» για τον Ολυμπιακόπιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Μετά την ισοπαλία της περασμένης Δευτέρας με τον Άρη, οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 2-0 στο «Γ.Καραϊσκάκης» του ΟΦΗ, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής, και παραμένουν με άνεση στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Μήτρογλου στο 42′ και ο Μασάντο στο 55′ πέτυχαν τα γκολ των Πειραιωτών, που πλέον στρέφουν την προσοχή τους στον αγώνα της ερχόμενης Τρίτης με την Μονπελιέ στο Φάληρο για το Champions League.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν από την αρχή να ελέγξουν το ματς, αλλά γλίτωσαν από του… χάρου τα δόντια στο 10′, όταν ο Κάρολ εξουδετέρωσε δύσκολα το σουτ του Παπάζογλου και στη συνέχεια ο Κουτσιανικούλης από κοντά «σημάδεψε» τον (ουσιαστικά εξουδετερωμένο) Βορειοϊρλανδό τερματοφύλακα.

Ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του μετά το 20ό λεπτό, όμως τα σουτ του Αμπντούν, του Μήτρογλου και του Μασάντο δεν είχαν ευτυχή κατάληξη, όπως και η κεφαλιά του Μήτρογλου στο 27′.

Η λύση για τους «ερυθρόλευκους» ήρθε τελικά στο 42′, όταν ο Μασάντο εκτέλεσε φάουλ πασάροντας στον Μήτρογλου, ο οποίος με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι άνοιξε το σκορ. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Γουναρίδη να πραγματοποιεί εξαιρετική επέμβαση σε δυνατό μακρινό σουτ του Μασάντο.

Ο Ολυμπιακός «καθάρισε» ουσιαστικά το παιχνίδι στο 55΄, με τον Μασάντο να κάνει με ωραία εκτέλεση φάουλ το 2-0, και στη συνέχεια φάνηκε να κάνει συντήρηση δυνάμεων ενόψει του κρίσιμου αγώνα της Τρίτης με τη Μονπελιέ.

Οι πρωταθλητές είχαν κάποιες ακόμη ευκαιρίες, που δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν, ενώ ο ΟΦΗ «φωνάζει» για πέναλτι σε ένα μαρκάρισμα του Φετφατζίδη στον Ιωαννίδη (74΄).
 
Τα επίσημα στιγμιότυπα της NOVA από την αναμέτρηση Ολυμπιακός – ΟΦΗ για την 9η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

 

Διαιτητής: Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)
Κίτρινες: Λαμπρόπουλος, Κουρδάκης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λεονάρντο Ζαρντίμ):
Κάρολ, Μανιάτης, Μασάντο, Φέισα, Μήτρογλου (80΄ Πάντελιτς), Βλαχοδήμος (72΄ Φετφατζίδης), Χολέμπας, Σιόβας, Μανωλάς, Γκρέκο, Αμπντούν (87΄ Λυκογιάννης)

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Γουναρίδης, Μπανούσης (61΄ Μπούρμπος), Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου, Βάντο, Κουρδάκης, Ζαχαράκης, Λαμπρόπουλος, Ιωαννίδης, Σόουζα (73΄ Σαρ), Βιτώρος (73΄ Ζορμπάς)

ΔΟΛ, και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.