Από τα επεισόδια υπήρξαν ζημιές σε καταστήματα αλλοδαπών. Παρά την έντονη, ωστόσο, αστυνομική παρουσία, δεν έγινε καμία σύλληψη ή προσαγωγή.   Εφιαλτική νύχτα τρόμου έζησαν ξανά οι κάτοικοι της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα την περασμένη Τετάρτη. Για μία ακόμη φορά, η ευρύτερη περιοχή γύρω από την Αχαρνών και την πλατεία Αγίου Παντελεήμονα μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, ύστερα από αιματηρό επεισόδιο που είχε σημειωθεί νωρίς το μεσημέρι σε βάρος καταστηματάρχη της περιοχής.

Τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων, με την οποία ζητούσαν περισσότερη αστυνόμευση, «καπέλωσαν» μέλη της Χρυσής Αυγής.

Παρά την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, φθορές προκλήθηκαν σε δύο καταστήματα αλλοδαπών που λειτουργούν στην περιοχή.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι μετανάστες που έτυχε να περνούν από το σημείο αποτέλεσαν το κόκκινο πανί για μερίδα συγκεντρωμένων.

Παρόντες στη συγκέντρωση ήταν και τρεις βουλευτές της ΧΑ, η οποία πάντως με ανακοίνωσή της «καταδικάζει κάθε βίαιο επεισόδιο και δηλώνει ρητά πως μέλη της δεν σχετίζονται με τέτοιου είδους δραστηριότητες».

Ολα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν άγνωστος μπήκε σε κουρείο που βρίσκεται επί της οδού Μιχαήλ Βόδα. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των περιοίκων, επρόκειτο για έναν Αφρικανό αγνώστων λοιπών στοιχείων, που γύρω στη μία το μεσημέρι πήγε στο μαγαζί του 40χρονου Ελληνα. Για άγνωστο λόγο, πιθανότατα για ληστεία, ο δράστης τραυμάτισε με μαχαίρι τον ιδιοκτήτη του καταστήματος στον λαιμό και τον θώρακα. Στη συνέχεια έγινε καπνός.

Νύχτα τρόμου στον Αγιο Παντελεήμονα

Ο τραυματισμένος κομμωτής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Ομως οι κάτοικοι αντέδρασαν έντονα στο νέο περιστατικό εγκληματικότητας που συνέβη στη γειτονιά τους. Προγραμμάτισαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ίδιο απόγευμα στις 7.30, ακριβώς δίπλα στο κατάστημα όπου συνέβη το περιστατικό, στη γωνία Μιχαήλ Βόδα και Αγίου Μελετίου.

Φωτογραφία αρχείου από επιθέσεις ακροδεξιών σε μετανάστες
Φωτογραφία αρχείου από επιθέσεις ακροδεξιών σε μετανάστες

Περίπου 50 άτομα συγκεντρώθηκαν στο σημείο για να διαμαρτυρηθούν για την ελλιπή αστυνόμευση και την γκετοποίηση της περιοχής τους. Λίγο αργότερα, στη συγκέντρωση προσέτρεξαν και μέλη της Χρυσής Αυγής. Οπως είπαν στο «Εθνος» αυτόπτες μάρτυρες, το «παρών» έδωσαν και τρεις βουλευτές της οργάνωσης, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Κώστας Μπαρμπαρούσης και ο Νίκος Μίχας.

Οι συγκεντρωμένοι θέλησαν να πραγματοποιήσουν πορεία έως το Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, αλλά δεν τους επετράπη από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο.

Είχε σχεδόν τελειώσει η διαμαρτυρία γύρω στις 10.30, όταν κάποιοι άρχισαν να πετάνε πέτρες σε καταστήματα αλλοδαπών επί της οδού Αχαρνών. Από τα επεισόδια οι τζαμαρίες των καταστημάτων έσπασαν, ενώ προκλήθηκαν και επεισόδια εντός των νόμιμων καταστημάτων. Παρά την έντονη αστυνομική δύναμη, δεν σημειώθηκε καμία προσαγωγή ή σύλληψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται από την ΕΛ.ΑΣ., από τις 10.30 το βράδυ έως και τα ξημερώματα ακολούθησε μπαράζ επιθέσεων σε βάρος αλλοδαπών που επιχείρησαν να κινηθούν στην ευρύτερη περιοχή.

Δημοσίευμα του«Time»

Εκτενές ρεπορτάζ για τα έργα και τις ημέρες της Χρυσής Αυγής φιλοξενεί το περιοδικό «Time» στο τεύχος που κυκλοφόρησε. Σε αυτό παρουσιάζονται με τα μελανότερα χρώματα όλες οι ναζιστικές και ρατσιστικές απόψεις που έχουν εκφράσει ανά διαστήματα οι εκπρόσωποι του κόμματος, τα καθημερινά πογκρόμ στους μετανάστες από τα τάγματα εφόδου. Μάλιστα στο δημοσίευμα υπάρχουν και δηλώσεις του χρυσαυγίτη βουλευτή Κορινθίας Στάθη Μπούκουρα στη ρεπόρτερ του «Time», στην οποία ο τελευταίος αναφέρει με ρατσιστικό στόμφο: «Υπάρχει πνευματική, εθνική και φυλετική ανισότητα ανάμεσα στους ανθρώπους. Ασιάτες και Αφρικανοί θα μολύνουν την ελληνική φυλή».

ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.