Με τη ψυχή στο στόμα

O Ολυμπιακός επικράτησε δύσκολα της κροατικής Τσεντεβίτα με 79-77 στο ΣΕΦ για την 4η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Ευρωλίγκα. Οι πρωταθλητές Ευρώπης έφτασαν τις δυο νίκες στο θεσμό ενώ η Τσεντεβίτα μετράει τέσσερις διαδοχικές ήττες.

Ο Ολυμπιακός νόμιζε ότι θα έχει εύκολο έργο απέναντι στην πρωτάρα του θεσμού, Τσεντεβίτα, αλλά παραλίγο να την πατήσει αφού η ομάδα του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς ήρθε αποφασισμένη να παλέψει στο ΣΕΦ. Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον αρχηγό του να μπαίνει ζεστός στον αγώνα σημειώνοντας 14 πόντους και με τους πρωταθλητές Ευρώπης να κάνουν ένα σερί 6-0 και να κλείνουν την πρώτη περίοδο με σκορ 22-16.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι και οι φιλοξενούμενοι με ένα σερί 11-0 πέρασαν μπροστά με 33-31. Οι γηπεδούχοι όμως παίζοντας καλή άμυνα στα δύο τελευταία λεπτά και με καλάθια από τους Σπανούλη και Παπανικολάου πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα επτά πόντων (42-30).

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, με τον Ολυμπιακό να έχει εγκλωβιστεί στην άμυνα της Τσεντεβίτα και να κάνει αρκετά λάθη. Το σκορ στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου ήταν 56-53.

Με την έναρξη της τελευταίας περιόδου οι Κροάτες είχαν ένα σερί 8-0, παίρνοντας προβάδισμα 5 πόντων (56-61). Η Τσεντεβίτα κρατούσε το προβάδισμα μέχρι το τελευταίο λεπτό, όταν με γκολ φάουλ του Σλούκα ο πρωταθλητής Ευρώπης πέρασε και πάλι μπροστά με 75-74. Στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα η Τσεντεβίτα ήταν άστοχη ενώ ο Ολυμπιακός με εύστοχες βολές των Παπανικολάου και Σλούκα πήρε τελικά την νίκη 79-77.

Ο Ολυμπιακός δείχνει ότι βρίσκεται σε κρίση αφού μετά την εντός έδρας ήττα από την Ζαλγκίρις την προηγουμένη αγωνιστική και την αποχώρηση του Ντόρσει, παραλίγο να ηττηθεί και από την… σταχτοπούτα, Τσεντεβίτα. Πρώτος σκόρερ για τους πειραιώτες ήταν ο Βασίλης Σπανούλης με 21 πόντους, σημαντική ήταν η προσφορά του Χάινς που πήρε καθοριστικά ριμπάουντ καθώς και των Σλούκα και Παπανικολάου που πέτυχαν κρίσιμους πόντους στα τελευταία λεπτά.

Τα δεκάλεπτα: 22-16, 42-35, 56-53, 79-77

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 8 (7 ριμπ, 6 ασ), Λο 8, Άντιτς, Σπανούλης 21 (2 τρ., 7 ασ), Περπέρογλου 2, Σλούκας 10 (1 τρ), Μαυροειδής, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 13 (7 ριμπ), Παπανικολάου 14 (1 τρ), Μάντζαρης 3

Τσεντεβίτα (Μάλκοβιτς): Τσαρ 2, Ρότζιτς, Ράιτ 7, Σούπουτ 8, Μπάμπιτς, Άντριτς 15, Σούτον 7, Μπίλαν 16, Ιλιέφσκι 2, Ζελαμπάλ 11, Νούρκιτς, Γκριν 9 (3τρ)

in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.