Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Υπαναχωρεί η διοίκηση της ΕΡΤ και καλεί Αρβανίτη και Κατσίμη για «εκτόνωση της έντασης»

3 Νοεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/04A2143D839F3ED53B9F4A394E3103A9.jpgΤην πρόθεση από μεριάς διοίκησης της ΕΡΤ για «επαφή με τους δύο δημοσιογράφους, προκειμένου να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις και να εξαντληθεί κάθε περιθώριο εκτόνωσης της έντασης που δημιουργήθηκε μετά το επίμαχο περιστατικό της εκπομπής και όσα επακολούθησαν» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΔΣ, Νίκος Τέλλης, σχετικά με το θέμα της εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση» και της απομάκρυνσης των Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένας Κατσίμη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, στο πλαίσιο σχετικής συζήτησης που διεξήχθη εκτός ημερησίας διατάξεως στο ΔΣ, ο κ. Τέλλης δήλωσε πως αν και «δεν στερείται βάσεως η συζήτηση περί παραβιάσεως κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας εκ μέρους των παρουσιαστών της εκπομπής», τους καλεί για συζήτηση, παίρνοντας υπόψη ότι «μόνο προσωρινώς απομακρύνθηκαν από την εν λόγω εκπομπή».

Ο ίδιος είπε ακόμα ότι «αν τυχόν η απομάκρυνση των εν λόγω δημοσιογράφων προσλάμβανε μόνιμο χαρακτήρα θα επρόκειτο για ένα μέτρο ακραίο, δυσανάλογα επαχθές και περιοριστικό της δημοσιογραφικής ελευθερίας και, ως τέτοιο, θα κινδύνευε να αδικήσει την εμπεδωμένη στο τηλεοπτικό κοινό εικόνα σοβαρότητας, αντικειμενικότητας και πολυφωνίας που γενικώς έχει και οφείλει να έχει η ΕΡΤ ως αξιόπιστη δημόσια τηλεόραση».

This entry was posted on Σάββατο, 3 Νοεμβρίου, 2012 at 22:38 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply