Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Απίστευτο: Πληρώνουν τους εργαζόμενους με ρύζι και φασόλια!

Νοέμβριος 2nd, 2012 by Χρήστος Μίμης

Απίστευτο κι όμως ελληνικό!

http://www.xorisoria.org/media/k2/items/cache/bffce9c0f71d406cfc3324ec4df287f2_XL.jpgΑπό τον περασμένο Φεβρουάριο έχουν να πληρωθούν κανονικά οι 52 εργαζόμενοι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών της Μεσαράς που επί 10 μήνες ζουν με προϊόντα που παίρνουν έναντι του μισθού τους από το σούπερ μάρκετ της Ένωσης αλλά πάντως χωρίς λεφτά όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ του prismanews.gr.

Xθες το πρωί οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη των κεντρικών εγκαταστάσεων της ΕΑΣΜ ενώ δηλώνουν διατεθειμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Πενήντα άνθρωποι βρέθηκαν μπροστά στα κεντρικά γραφεία της Ένωσης και στο σούπερ μάρκετ, πάνω στον κεντρικό δρόμο των Μοιρών, ανήρτησαν πανό, έκλεισαν τις υπηρεσίες και ενημέρωσαν τους περαστικούς για τα αιτήματα τους. Γυναίκες και άνδρες κάθησαν υπομονετικά στην άκρη του δρόμου περιμένοντας κάποιον να τους δώσει μία απάντηση για τους καθυστερημένους μισθούς και το αβέβαιο εργασιακό μέλλον τους.

Πιο συγκεκριμένα και όπως δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων Αντώνης Αθουσάκης θα γίνει γενική συνέλευση και “θα αποφασίσουμε για τη μορφή των κινητοποιήσεων μας, πάντως δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια.”

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων πάντως “τα προβλήματα στη μισθοδοσία ξεκίνησαν το Νοέμβριο του 2011 και έγιναν εξαιρετικά έντονα το Φεβρουάριο του 2012 ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί λύση. Από τότε μέχρι σήμερα μας έχουν δώσει τη δυνατότητα να εξαργυρώνουμε ένα μέρος του μισθού που δεν εισπράττουμε σε προϊόντα στο σούπερ μάρκετ της ένωσης όμως δεν έχουμε πια τη δυνατότητα να πληρώσουμε τα έξοδα στο σπίτι μας, τις βενζίνες μας, το φροντιστήριο των παιδιών μας …βλέπετε δεν υπάρχει το σύστημα ανταλλαγής προϊόντων. Στις συναλλαγές χρειάζεται χρήμα. Πως θα ζήσουμε; Δεν μπορούμε να πληρώσουμε τις καθημερινές μας ανάγκες με τα προϊόντα που μας δίνουν έναντι του ποσού των 300 ευρώ. Κάναμε υπομονή αλλά η κατάσταση χειροτερεύει, δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων.”

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 52 εργαζόμενοι στηρίζουν τις εγκαταστάσεις της ΕΑΣΜ στην περιοχή των Καπαριανών, όπου είναι τα λάδια, το δημοπρατήριο με τα γεωργικά προϊόντα, τα γεωργικά εφόδια, τις ζωοτροφές, τα κεντρικά και τις εγκαταστάσεις στο Τυμπάκι.

prismanews.gr

This entry was posted on Παρασκευή, Νοέμβριος 2nd, 2012 at 17:31 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply