Το σημείο «0» πλησιάζει το κλίμα στην Ιπποκράτους μετά την εικόνα διάλυσης που εμφάνισε το ΠΑΣΟΚ στην ψηφοφορία για τις αποκρατικοποιήσεις.

O Ευάγγελος Βενιζέλος φέρεται προβληματισμένος και οργισμένος με την στάση πολλών «πράσινων» βουλευτών να μην ακολουθήσουν την κομματική γραμμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιπποκράτους, στην κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΟ που έχει προγραμματιστεί για το σήμερα το απόγευμα, όλα είναι ανοικτά. Ακόμη και το να τεθεί από κάποιους θέμα ηγεσίας, αμφισβητώντας τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να απευθύνει σαφή προειδοποίηση προς τους βουλευτές του κόμματος απειλώντας ακόμη και με διαγραφές, ενώ άγνωστη είναι η αντίδραση του στην περίπτωση που τεθεί ζήτημα αρχηγίας. Δεν αποκλείεται, πάντως, αυτή να είναι μια εξέλιξη που θα ζητήσει και ο ίδιος, θέτοντας θέμα ανανέωσης της εμπιστοσύνης της ΚΟ στο πρόσωπό του, εάν δει ότι όντως τίθεται θέμα αρχηγίας από μερικούς βουλευτές.

Άγνωστη, όμως, είναι και η στάση που θα κρατήσουν τα -λεγόμενα- ισχυρά ονόματα του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν προτίθεται να δώσει το παρών, ενώ ο Κώστας Σκανδαλίδης (ο οποίος ήταν εξ αυτών που δήλωσαν «παρών» στο άρθρο 2) με τον Μάρκο Μπόλαρη (ψήφισε «όχι» στο άρθρο 2) φέρονται να έχουν «ανοίξει» μέτωπο με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, πάντως, ήταν εξ αυτών που ακολούθησε πιστά την κομματική γραμμή και ψήφισε «ναι» σε όλα.

Φυσικά, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η στάση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος –σύμφωνα με πληροφορίες- βρίσκεται αυτή την ώρα στο γραφείο του στη Βουλή αλλά είναι άγνωστο εάν θα δώσει το παρών στη συνεδρίαση της ΚΟ.

www.Star.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.