Τα ονόματα τους βρίσκονται στη «λίστα Λαγκάρντ»

Προς αναδρομική εξέταση οι λογαριασμοί των Βουλγαράκη - Πελέκη

Τα ονόματα του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη και της συζύγου του Αικατερίνης Πελέκη εμφανίζονται στη «λίστα Λαγκάρντ», με αποτέλεσμα να ζητείται ο αναδρομικός έλεγχος των λογαριασμών τους. Η αίτηση εξέτασης του πόθεν έσχες του πολιτικού και της συζύγου του  ζητήθηκε από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για των Έλεγχο των Οικονομικών των Κομμάτων και των Πολιτικών Προσώπων.

Κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής εχθές, γνωστοποιήθηκε επιστολή του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Γρηγόρη Πεπόνη, σύμφωνα με την οποία, από τον μέχρι σήμερα διεξαγόμενο έλεγχο στη «Λίστα Λαγκάρντ», περιλαμβάνονται τα ονόματα του πρώην υπουργού Γεωργίου Βουλγαράκη και της συζύγου του Αικατερίνης Πελέκη.

Στην επιστολή επισυνάπτονταν στοιχεία λογαριασμού από εκτυπωθέν απόσπασμα της προαναφερθείσας λίστας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «η Επιτροπή ομόφωνα έδωσε εντολή στους ορκωτούς λογιστές να υποβάλλουν άμεσα επίσημο πόρισμα πραγματοποιώντας τον προβλεπόμενο από το νόμο 4065/2012 αναδρομικό έλεγχο. Μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος, η Επιτροπή θα το γνωστοποιήσει στους ενδιαφερόμενους και θα ζητήσει, διευκρινίσεις και εξηγήσεις από αυτούς εντός προθεσμίας είκοσι ημερών, όπως ο νόμος ορίζει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.