Ανοικτή επιστολή για την αποδιοργάνωση που οδηγεί στη «μαύρη αντίδραση»

Οι ένστολοι στους δρόμους για τους μισθούς τουςΣε πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχώρησαν την Πέμπτη στις 13.30 στην πλατεία Ευαγγελισμού στην Αθήνα οι Ομοσπονδίες αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία προς τη Βουλή όπου επιδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Oπως αναφέρεται στο ψήφισμα «οι ένστολοι έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση εξαιτίας: α) του άδικου – άνισου και άναρχου μισθολογίου που υπάρχει μεταξύ των στελεχών, όπου το 40% του μισθού τους αποτελείται από άσχετα «ερμαφρόδιτα» επιδόματα και χαμηλό εισαγωγικό βασικό μισθό, β) των οριζόντιων περικοπών που έγιναν από το έτος 2009 όπου οι απώλειες των ετήσιων αποδοχών ανήλθαν από 28,74% κλιμακούμενες προς τα πάνω ανάλογα με το βαθμό και έτη υπηρεσίας και γ) των φόρων – εισφορών, των χαρατσιών και του κύματος εντεινόμενης ακρίβειας που έχει ισοπεδώσει το βιοτικό επίπεδο όλου του λαού».

Επίσης σε ανοιχτή επιστολή που έστειλαν σε βουλευτές επισημαίνουν, με τις μέχρι τώρα περικοπές, το μισό και πλέον του ένστολου προσωπικού λαμβάνει, σε σύγκριση με το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, ίσα ή και λιγότερα χρήματα με τους αντίστοιχους υπαλλήλους με ίδια/ ίσα και ανάλογα προσόντα.

Στην επιστολή ζητούν παρέμβαση από τον Πρωθυπουργό και τα πολιτικά κόμματα για να μην υπάρξουν περικοπές και να ξεκινήσει διάλογος μέχρι το τέλος του έτους με το υπουργείο Οικονομικών για την κατάρτιση νέου μισθολογίου.

«Απαξιωμένοι και περιθωριοποιημένοι Αστυνομικοί, Πυροσβέστες και Λιμενικοί είναι αδύνατον να αντιμετωπίσουν το “θηρίο” της εγκληματικότητας, την ανομία και την ανασφάλεια», τονίζουν στην επιστολή οι συνδικαλιστές και συμπληρώνουν: «Eνστολοι στα όρια της επιβίωσης είναι αδύνατον να πολεμήσουν τους ισχυρούς του εγκλήματος. Δεν είναι δυνατόν η Πολιτεία να μας θέλει στην πρώτη γραμμή του πυρός, δίνοντας και τη ζωή μας ακόμα υπέρ του καθήκοντος και από την άλλη να μας επιφυλάσσει μια τέτοια αρνητική μεταχείριση. Η αποδιοργάνωση των ένστολων προκαλεί την οργάνωση της αυτοδικίας και της μαύρης αντίδρασης».

Επίσης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος και η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος πραγματοποίησαν την Πέμπτη το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου. Την ίδια ώρα μέλη της Eνωσης Αστυνομικών Yπαλλήλων Αττικής συγκεντρώθηκαν έξω από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.