Έκτακτο δελτίο καιρού: Ραγδαία επιδείνωση με βροχές και καταιγίδεςΣημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Πέμπτη 1/11. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη δυτική Ελλάδα και πολύ ενισχυμένους νοτιάδες θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Βροχές και καταιγίδες θα ξεκινήσουν συγκεκριμένα από αργά το βράδυ της Τετάρτης 31/10 στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά. Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Πέμπτη τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα, ενώ στο Βόρειο Ιόνιο και στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα ενταθούν σημαντικά. Πολύ ενισχυμένοι νοτιοανατολικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο, με τις εντάσεις τους το βράδυ να φτάνουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί από 7 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 24 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 17 έως 23 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Την Πέμπτη 1/11 οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Τα φαινόμενα στο Κεντρικό και Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική και Κεντρική Στερεά, στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο, στη Δυτική και Βόρεια Θεσσαλία, στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρά, ενώ μετά το μεσημέρι θα επηρεαστούν και περιοχές του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και της Θράκης. Μέχρι το βράδυ πάντως ο καιρός στα βορειοδυτικά θα βελτιωθεί. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο, με εξασθένηση το βράδυ.

Την Παρασκευή 2/11 ο καιρός θα βελτιωθεί, με εξαίρεση τη Θράκη και τα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου όπου οι βροχές και οι καταιγίδες θα επιμείνουν. Παράλληλα οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν σταδιακή περαιτέρω εξασθένηση.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην περιοχές της Ηπείρου και της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, καθώς το κορεσμένο σε νερό έδαφος σε συνδυασμό με τη διάρκεια και την ένταση των φαινομένων (από τα ξημερώματα έως τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης), θα ευνοήσουν την εκδήλωση νέων πλημμυρικών επεισοδίων.​​

www.meteo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.