http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/24A12D83AF8387752D33FBBC2827249D.jpgΟ γερμανικός εκδοτικός όμιλος Bertelsman SE και ο βρετανικός Pearson Plc ανακοίνωσαν σήμερα ότι συμφώνησαν στη συγχώνευση των εκδοτικών οίκων Random House και Penguin με στόχο τη δημιουργία ενός γιγάντιου αγγλόφωνου εκδοτικού Οίκου.

Οι δραστηριότητες των δύο εταιρειών θα ενωθούν υπό μία εταιρεία που θα ονομάζεται Penguin Random House, με τον όμιλο Bertelsman να κατέχει το 53%, έναντι 47% για τον όμιλο Pearson, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν οι δύο όμιλοι.

Ο Οίκος Random House είναι ο μεγαλύτερος στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία, ενώ ο γνωστός σε όλον τον κόσμο Penguin διαθέτει γερές βάσεις στις αναπτυσσόμενες αγορές.

Η ένωσή τους θα επιτρέψει τη δημιουργία του μεγαλύτερου εκδοτικού οίκου βιβλίων γενικού ενδιαφέροντος στον κόσμο, σύμφωνα με τους δύο ομίλους.

Το εγχείρημα θα πρέπει να λάβει το πράσινο φως διαφόρων αρχών και η ολοκλήρωσή του δεν αναμένεται πριν από το δεύτερο εξάμηνο του 2013.

Ο όμιλος News Corporation του Ρούπερτ Μέρντοκ είχε εκφράσει ενδιαφέρον για την αγορά του οίκου Penguin, γεγονός που απειλούσε να οδηγήσει σε αποτυχία τη συγχώνευση, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Τα Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.