Η 25χρονη «Ελληνίδα θεά», όπως την αποκαλούν τα διεθνή ΜΜΕ, έγινε «ερωμένη» του θρυλικού Τζέιμς Μποντ στο «Skyfall», τη νέα ταινία της σειράς, και ήδη «χτίζει» μια αξιοπρόσεκτη καριέρα αφού έχει τον τρόπο να μην περνάει… απαρατήρητη

Η Τόνια Σωτηροπούλου στο κρεβάτι με τον «Τζέιμς Μποντ», Ντάνιελ Κρεγκ, σε μία σκηνή της νέας ταινίας «Skyfall».   Όταν τέσσερα χρόνια πριν η νεαρή ηθοποιός Τόνια Σωτηροπούλου άφηνε πίσω της την Αθήνα για το Λονδίνο, αποφασισμένη να διεκδικήσει μια θέση στη βαριά βιομηχανία του κινηματογράφου, σίγουρα δεν φανταζόταν ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα βρισκόταν στην… αγκαλιά του πιο διάσημου πράκτορα όλων των εποχών ενσαρκώνοντας τον ρόλο της «Bond lover» (ερωμένης του Μποντ), όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται στους τίτλους της πολυαναμενόμενης ταινίας «Skyfall». Το πρώτο «Bond girl» ελληνικής καταγωγής είναι γεγονός και η «Ελληνίδα θεά», όπως την έχουν αποκαλέσει ήδη τα διεθνή μέσα, έχει κλέψει τις εντυπώσεις.

Η αστραφτερή εμφάνισή της στο Royal Albert Hall του Λονδίνου, στην επίσημη πρεμιέρα της 23ης ταινίας του Τζέιμς Μποντ, με το χρυσό φόρεμα του Ελληνα σχεδιαστή Eddie Gavriilidis και τα κοσμήματα του Ηλία Λαλαούνη παρέπεμπε σε ντίβα του Χόλιγουντ που δεν είχε να ζηλέψει σε λάμψη σταρ όπως ο Ντάνιελ Κρεγκ και ο Χαβιέ Μπερδέμ, οι οποίοι μαζί με τον πρίγκιπα Κάρολο έδωσαν το «παρών».

Μόλις την επομένη του μεγάλου event, που συγκέντρωσε τα βλέμματα του πλανήτη, η 25χρονη καλλονή μίλησε στο «Εθνος της Κυριακής» για την εμπειρία της, ενόσω προετοιμαζόταν για να ταξιδέψει στο Βερολίνο όπου παραβρέθηκε στην απονομή των βραβείων «Man of the year» του περιοδικού «GQ» για να βραβεύσει τον Τζον Κιούζακ. Οπως ήταν φυσικό, τη συζήτηση μονοπώλησαν η συμμετοχή της στην ταινία, αλλά και η διαδρομή της από την Αθήνα μέχρι το κόκκινο χαλί του Royal Albert Hall…

Η Τόνια Σωτηροπούλου με τουαλέτα που παρέπεμπε σε ντίβα του Χόλιγουντ πραγματοποίησε μία αστραφτερή εμφάνιση στο Royal Albert Hall του Λονδίνου, στην επίσημη πρεμιέρα της 23ης ταινίας του «Τζέιμς Μπον

Η Τόνια Σωτηροπούλου με τουαλέτα που παρέπεμπε σε ντίβα του Χόλιγουντ πραγματοποίησε μία αστραφτερή εμφάνιση στο Royal Albert Hall του Λονδίνου, στην επίσημη πρεμιέρα της 23ης ταινίας του «Τζέιμς Μποντ» «Skyfall».

«Πέρυσι τον Μάρτιο συμμετείχα στην οντισιόν και δύο μέρες μετά τηλεφώνησε ο ατζέντης μου για να μου πει ότι ο σκηνοθέτης της ταινίας, ο Σαμ Μέντες ήθελε να με συναντήσει. Πήγα στο στούντιο και ο ίδιος μου ανακοίνωσε ότι πήρα τον ρόλο. Τα συναισθήματα εκείνης της στιγμής δεν περιγράφονται. Ημουν πολύ χαρούμενη. Ηταν πραγματικά μια κατάκτηση για μένα» λέει η ίδια. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Απρίλιο στο Φατιγέ της Τουρκίας. Εκεί η Τόνια γύρισε τις δικές της σκηνές με τον Ντάνιελ Κρεγκ. «Ο Ντάνιελ είναι ένας προσιτός άνθρωπος. Βοηθάει τους νέους ηθοποιούς, είναι υπερπροστατευτικός, ανθρώπινος, έχει χιούμορ. Είναι εξαιρετικός επαγγελματίας και τον εκτιμώ πολύ. Επίσης είναι πολύ πιο όμορφος από κοντά», προσθέτει.

Αγχος για τον ρόλο

Η Ελληνίδα που έριξε στο κρεβάτι τον 007

Τα γυρίσματα στην Τουρ- κία κράτησαν περίπου μία εβδομάδα. Πέρα από το αρχικό άγχος, η Τόνια, η οποία ενσαρκώνει την ερωμένη του μυθικού Βρετανού πράκτορα 007, έκανε απλώς τη δουλειά της. «Αρχικά ήμουν αγχωμένη, αλλά όλοι είναι εξαίρετοι επαγγελματίες και το ξεπέρασα γρήγορα. Παίζω την ερωμένη του Μποντ. Συγκεκριμένα είμαι το τρίτο “Bond girl”, το οποίο συνήθως δεν έχει όνομα, γι’ αυτό και στους τίτλους της ταινίας αναγράφεται: “Bond lover”. Πρόκειται για έναν μικρό αλλά ξεχωριστό ρόλο, όπου στο τέλος της σκηνής γίνεται υπέρβαση στον χαρακτήρα. Είχα μία ερωτική σκηνή με τον Ντάνιελ Κρεγκ, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ ακόμη να αποκαλύψω περισσότερα για την πλοκή της ταινίας» συμπληρώνει.

Το νέο κορίτσι του Τζέιμς Μποντ, με τη μεσογειακή ομορφιά και τα σαρκώδη χείλη, δεν μπορεί παρά να είναι ευγνώμον για τη συμμετοχή της σε μια τέτοιου μεγέθους παραγωγή. Παραμένει όμως προσγειωμένη και όταν σβήνουν τα φλας συνεχίζει την καθημερινότητά της. Τρέχει στις οντισιόν 2-3 φορές την εβδομάδα και προσπαθεί να μη θαμπωθεί από την υπερβολική δημοσιότητα που παραδοσιακά ακολουθεί τις ταινίες της σειράς.

«Είναι τιμή μου που πήρα μέρος στο “Skyfall”. Ηταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Είμαι ευγνώμων, όμως από την άλλη, προσπαθώ να μην… εκστασιάζομαι. Στην αρχή ενθουσιάστηκα αλλά και φοβήθηκα. Ηταν δύσκολο να το διαχειριστώ. Τώρα είμαι πολύ χαρούμενη και απλά προχωράω. Γνωρίζω καλά ότι με τη συμμετοχή μου δεν αλλάζουν τα πάντα για εμένα. Αυτή είναι η δουλειά μου και υπό μία έννοια είμαι χαρούμενη που τελείωσε, γιατί είχα μεγάλο άγχος. Μην ξεχνάτε ότι φέτος γιορτάζεται η 50ή επέτειος της σειράς ταινιών Τζέιμς Μποντ».

Το «άλμα» στο Χόλιγουντ
Από τα σίριαλ στο κόκκινο χαλί του Royal Albert Hall

Η 25χρονη ηθοποιός αισθάνεται υπερήφανη που με τη συμμετοχή της στην ταινία κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρό της να δουλέψει με τον βραβευμένο σκηνοθέτη Σαμ Μέντες. «Ηταν σαν όνειρο. Ο Μέντες είναι από τους αγαπημένους μου σκηνοθέτες. Στα γυρίσματα ήταν ιδιαίτερα χαλαρός και έχει έναν μαγικό τρόπο να εξηγεί στον ηθοποιό τι πρέπει να κάνει, να τον διαμορφώνει».

Η νεαρή ηθοποιός θαυμάζει πολλούς έμπειρους συναδέλφους της, ωστόσο, ιεραρχώντας τις φιλοδοξίες της, θα ήθελε πολύ να κερδίσει έναν ρόλο σε ταινία του Γούντι Αλεν. «Τον θαυμάζω απεριόριστα. Μακάρι να μου δοθεί η ευκαιρία να δουλέψω μαζί του».

Δίπλα σε μεγάλους σταρ
Στην επίσημη πρε-μιέρα που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη στο Λονδίνο και έδωσαν το «παρών» πλήθος λαμπερών σταρ καθώς και μέλη της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας, η Τόνια Σωτηροπούλου είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά ηθοποιούς της ταινίας με τιους οποίους δεν είχε την τύχη να δουλέψει.

«Είναι όλοι υπέροχοι. Γνώρισα τον Χαβιέ Μπερδέμ ο οποίος στο “Skyfall” υποδύεται τον “κακό”. Είναι καταπληκτικός στον ρόλο του και πιστεύω ότι θα προταθεί για Οσκαρ. Ολες οι συμπρωταγνωνίστριες του Ντάνιελ Κρεγκ ήταν πολύ ωραίες και χάρηκα που γνώρισα από κοντά τον Μπεν Γουίσοου που ενσαρκώνει το ρόλο του Q».

Η εντυπωσιακή Ελληνίδα, η οποία έχει ψηφιστεί από το έγκυρο κινηματογραφικό σάιτ IMDB ως τέταρτη στη λίστα με τις «44 πιο όμορφες και εξωτικές ηθοποιούς», αφήνοντας πίσω της στο νούμερο 23 την Ανζελίνα Τζολί, αν και ζει μόνιμα στη βρετανική πρωτεύουσά επισκέπτεται πολύ συχνά την Ελλάδα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

«Η οικογένεια μου μένει στην Αθήνα καθώς και οι φίλοι μου. Ερχομαι πιο συχνά απ’ ό,τι παλιότερα, γιατί πρόσφατα έκανα ένα διαφημιστικό για βαφή μαλλιών μεγάλης εταιρείας καλλυντικών. Μου λείπει η χώρα μου, αλλά αγαπώ πολύ το Λονδίνο, γι’ αυτό άλλωστε επέλεξα να εγκατασταθώ μόνιμα εδώ», λέει.

Λίγο καιρό πριν η Ελληνίδα ηθοποιός συγκέντρωσε τα φλας πάνω της όταν βρέθηκε στο Βερολίνο ως καλεσμένη του θεσμού μόδας ΜΕ Style Awards. Η διοργάνωση την επέλεξε για να βραβεύσει τον γνωστό σχεδιαστή Μαρκ Τζέικομπς με το βραβείο «Superior Designer».

Η Τόνια Σωτηροπούλου είχε κάνει κάποιες δουλειές στην Ελλάδα πριν αποφασίσει να ζήσει στο εξωτερικό. Από πολύ μικρή ηλικία ήξερε ότι θέλει να γίνει ηθοποιός, αφού τη γοήτευε η υποκριτική.

Γράφτηκε στη δραματική σχολή του Γιώργου Κιμούλη, αλλά δεν την τελείωσε. Ξεκίνησε να δουλεύει και συμμετείχε σε σίριαλ της τηλεόρασης καθώς και σε ελληνικές ταινίες. Η ίδια ξεχωρίζει τη συνεργασία της με τον Νίκο Περάκη στην ταινία «Ψυχραιμία».

Εφυγε και πέτυχε
«Κυνηγώ το όνειρό μου στο Λονδίνο»

Μόλις 20 χρονών αποφασίζει να κυνηγήσει το όνειρό της εκτός συνόρων. «Ηταν εύκολη απόφαση γιατί ήταν το όνειρό μου να ζήσω έξω. Στην Αθήνα είχα κάποιες μικρές συμμετοχές σε τηλεοπτικές αλλά και κινηματογραφικές δουλειές, όμως θέλησα να δοκιμάσω την τύχη μου στο εξωτερικό. Αλλωστε στις βασικότερες αποφάσεις που έχω πάρει στη ζωή μου ακολουθώ το ένστικτό μου. Οι άνθρωποι στο Λονδίνο έχουν μια πειθαρχία και μια αυστηρότητα που μου αρέσει». Στην Αγγλία τής δόθηκε η ευκαιρία να πάρει μέρος σε σημαντικές δουλειές. Πρόσφατα συμμετείχε στο θρίλερ «Berberian Sound Studio» στο πλευρό του βραβευμένου Βρετανού ηθοποιού Τόμπι Τζόουνς. Τα επόμενα επαγγελματικά της σχέδια δεν επιθυμεί να τα ανακοινώσει. «Περιμένω πρώτα να βγει η ταινία στις αίθουσες και να δω τις αντιδράσεις από ανθρώπους του κινηματογράφου αλλά και του κόσμου», λέει με νόημα…

 

ΚΛΑΡΑ ΓΕΝΙΤΣΑΡΙΩΤΗ
clarayen@pegasus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.