Δεν του βγήκε τίποτα
Ο ΠΑΟΚ «πλήρωσε» απουσίες, έλλειψη φαντασίας και τις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες του Σαλπιγγίδη, έμεινε στο 0-0 με την Κέρκυρα κι υποχώρησε στην τρίτη θέση της Σούπερ Λίγκας.

Ο “Δικέφαλος του Βορρά” έκλεισε τους Φαίακες στο μισό γήπεδο, όμως δεν κατάφερε να φτάσει στο γκολ που θα του έδινε τη νίκη.

Τέταρτο διαδοχικό θετικό αποτέλεσμα για την ομάδα του Άκη Μάντζιου, που είχε δοκάρι με τον Τσουμάνη στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Το πρώτο χάι-λάιτ δεν καταγράφηκε στον αγωνιστικό χώρο, αλλά στην εξέδρα, με τον τιμωρημένο Δώνη από το επεισόδιο με τον Κάκο στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, να έχει θερμό (με την καλή έννοια) τετ-α-τετ με τον Κερκυραίο διαιτητή πριν καθίσουν στον ίδιο χώρο για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση.

Όταν πια έγινε η σέντρα στο παιχνίδι, διάθεση του ΠΑΟΚ ήταν να επιβάλει τον ρυθμό του. Όμως παρότι έβγαζε περισσότερη ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο κι υπερείχε της Κέρκυρας, το επιθετικό του πλάνο δεν ήταν αποτελεσματικό, ενώ δεν πήρε όσα τυχόν περίμενε από ατομικές ενέργειες ποδοσφαιριστών του.

Στην μοναδική τέτοια οι παίκτες του «Δικεφάλου» κατέθεσαν άλλη μια απόδειξη του «όλα μπαίνουν κι όλα χάνονται», αφού μετά από έμπνευση του Λίνο, ο οποίος έβγαλε κάθετη πάρε-βάλε για τον Σαλπιγγίδη, διαδοχικά ο αρχηγός της ομάδας, ο Αθανασιάδης κι ο Πέλκας δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Αναστασόπουλο.

Το ημίωρο πέρασε με τους Θεσσαλονικείς να φτάσουν κοντά στο προβάδισμα, αλλά η υπεροχή τους να είναι «άκαρπη», χωρίς πάντως υποψία απειλής από τους γηπεδούχους που αρχικά είχαν κατά νου να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους.

Το τέμπο του αγώνα ήταν αργό, με τους Φαίακες να επωφελούνται και χωρίς να αφήνουν εκτεθειμένη την άμυνά τους να βγαίνουν μπροστά στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους. Σχεδόν… στην εκπνοή ο Χακόμπο επενέβη στο κοντινό σουτ του Λεόν και στην εξέλιξη της φάσης ο Τσουμάνης από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι!

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ έκλεισε ξανά την Κέρκυρα στο μισό γήπεδο όμως και πάλι ο Αναστασόπουλος στέρησε ένα σχεδόν σίγουρο, με τον Σαλπιγγίδη εξ επαφής να μην μπορεί να νικήσει τον έμπειρο τερματοφύλακα.

Ο Γκαρσία μπήκε για να αλλάξει τα πράγματα, αναλαμβάνοντας τα στημένα της ομάδας, αλλά δεν βοήθησε επαρκώς. Ο Δώνης -μέσω κινητού- έδωσε εντολή για ακόμη πιο επιθετικό σχήμα, με τις αλλαγές φάνηκε να τα παίζει όλα για όλα αλλά ακόμη κι έτσι δεν έκανε ευκαιρία για γκολ.

Κέρκυρα (Άκης Μάντζιος): Αναστασόπουλος, Κοντοδήμος, Βενέτης, Έντερ, Ζουμπουλάκης, Ηλιάδης, Μπουκουβάλας, Τσουμάνης (72’ Μπάρκογλου), Καραλής, Λεόν (78’ Τσοκάνης), Αγρίτης (67’ Γιάντσης).

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Παπαδήμας, Σταμόγιαννος, Κρητικός.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Χακόμπο, Σταφυλίδης, Κατσικάς, Κουμάλο (80’ Γιάννου), Έτο, Λάζαρ, Φωτάκης, Λίνο (73’ Κίτσιου), Πέλκας (61’ Γκαρσία), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Στον πάγκο: Γλύκος, Αποστολόπουλος, Βιβιάν, Παναγιωτούδης.

Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Βοηθοί: Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου), Ταρανάς (Αθηνών)
Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας

www.sport-fm.gr

8η Αγωνιστική

ΣΑΒΒΑΤΟ
17:15 (Λιβαδειά) Λεβαδειακός – Αστέρας Τρίπολης 0-0
17:15 (Κομοτηνή) Πανθρακικός – Πανιώνιος 1-2
19:30 (Κέρκυρα) Κέρκυρα – ΠΑΟΚ 0-0

Τα υπόλοιπα παιχνίδια:
ΚΥΡΙΑΚΗ
17:15 (Ζωσιμάδες) ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος
17:15 (Βέροια) Βέροια – Ξάνθη
19:30 (ΟΑΚΑ) ΑΕΚ – Πλατανιάς Χανίων

ΔΕΥΤΕΡΑ
17:15 (Ηράκλειο) ΟΦΗ – Παναθηναϊκός
19:30 (Θεσ/κη) Άρης – Ολυμπιακός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.