Δικαστήριο του Μιλάνου καταδίκασε τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε τετραετή ποινή φυλάκισης για υπόθεση φοροδιαφυγής και στέρηση του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.

Η υπόθεση φοροδιαφυγής αφορούσε τη μιντιακή αυτοκρατορία του, Mediaset. Η δίκη αφορούσε την εξαγορά των δικαιωμάτων προβολής αμερικανικών ταινιών στην τηλεόραση.

“Πρόκειται για μία ακόμη συνέχεια του γνωστού έργου που προβλέπει τον δικαστικό κατατρεγμό του Μπερλουσκόνι”, δήλωσε ο γραμματέας του κεντροδεξιού κόμματος, Λαός της Ελευθερίας, Αντζελίνο Αλμπάνο.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αναμένεται να ασκήσει έφεση. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν βρισκόταν στη δικαστική αίθουσα κατά την ανακοίνωση της απόφασης.

Σύμφωνα με το νόμο, δε θα βρεθεί πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, καθώς έχει ξεπεράσει το 76ο έτος, ενώ αναμένεται να πληρώσει μεγάλο χρηματικό πρόστιμο.

Η καταδίκη της Παρασκευής ήταν η πρώτη για τον Ιταλό μεγιστάνα, καθώς πολλές από τις υποθέσεις εναντίον του δεν έφτασαν ποτέ στα δικαστήρια, ενώ για άλλες απαλλάχθηκε των κατηγοριών.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ο Μπερλουσκόνι είχε ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσει την πρωθυπουργία.

Το ρεπορτάζ του CNN για την καταδίκη Μπερλουσκόνι

Το ρεπορτάζ του CNN για την καταδίκη Μπερλουσκόνι από depy6

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.