Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μήνυμα του βουλευτή Γρεβενών Τιμολέοντα Κοψαχείλη για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

27 Οκτωβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Σαν σήμερα, 72 χρόνια πριν οι πρόγονοι μας ύψωσαν με περίσσιο θάρρος το ανάστημα τους και είπαν ΟΧΙ στον φασισμό και το ναζισμό και αμύνθηκαν ενάντια στην ιταλό-γερμανική επιδρομή.

Γιορτάζουμε και τιμούμε την αυταπάρνηση, την αυτοθυσία και την πίστη στην Πατρίδα και στα ιδανικά της ελευθερίας.

Ως Έλληνας πολίτης που ζει στο παρόν, αλλά και ως Βουλευτής των ηρωικών Γρεβενών, νιώθω την ανάγκη να τονίσω πως η εθνική επέτειος του «ΟΧΙ» έχει τεράστια συμβολική αξία και σήμερα για την πατρίδα μας.

Τα διδάγματα που αντλούμε από την ιστορία μας, καθορίζουν σε σημαντικό βαθμό τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να διαχειριστούμε και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της εποχής μας. Με σωφροσύνη, υπομονή και πίστη στις δυνατότητες της χώρας μας, οφείλουμε να γίνουμε συνεχιστές των πορείας των προγόνων μας. Δεν πρέπει ποτέ να λησμονήσουμε την εθνική μας ταυτότητα και την εθνική μας μνήμη γιατί αυτά είναι τα βασικά μας όπλα στον αγώνα για την έξοδο από την οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνουμε.

Τιμώντας ειρηνικά και με σεβασμό την 28η Οκτωβρίου, στέλνουμε παντού το μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε την εθνική μας μνήμη και ότι έχουμε τη δύναμη και τη θέληση να οδηγήσουμε την Ελλάδα μπροστά.

Βουλευτής Π.Ε. Γρεβενών
Τιμολέων Κοψαχείλης

This entry was posted on Σάββατο, 27 Οκτωβρίου, 2012 at 20:53 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply