Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τα τέσσερα «μπαλώματα» του ΠαΣοΚ στο νέο πακέτο μέτρων

26 Οκτωβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Τι ζήτησε αντιπροσωπεία του κόμματος από τον Γιάννη Στουρνάρα

Τα τέσσερα «μπαλώματα» του ΠαΣοΚ στο νέο πακέτο μέτρωνΤέσσερις παρεμβάσεις που κατά την άποψη της Ιπποκράτους απαιτούνται στο βασικό κορμό του πακέτου των μέτρων εξέθεσαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να έχουν «κλειδώσει» μέχρι την Κυριακή, ώστε το πακέτο να παρουσιαστεί τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες από τον πρόεδρο του ΣΟΕ Πάνο Τσακλόγλου, την Τρίτη να κατατεθούν τα μέτρα και την Τετάρτη ή την Πέμπτη να μπορεί να συνεδριάσουν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών για κα δώσουν την έγκρισή τους.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, πιθανή είναι μια συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα, μέσω τηλεδιάσκεψης, την προσεχή Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, εφόσον έχει επέλθει τη Δευτέρα συμφωνία στο Euro Working Group.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Φ.Σαχινίδης, Γ.Κουτρουμάνης, Χρ.Πρωτόπαππας και Π.Κουκουλόπουλος ζήτησαν από τον κ. Στουρνάρα να υπάρξουν οι εξής αλλαγές:

  • Εργασιακά: Να παραμείνει το επίδομα γάμου για χαμηλόμισθους εργαζόμενους και να διασφαλιστεί η επεκτασιμότητα των εθνικών συλλογικών συμβάσεων, δηλαδή να δεσμεύει όλους τους εργοδότες και όχι μόνον όσους την υπογράψουν.
  • Οι περικοπές στις συντάξεις να επιμερισθούν δίκαια. Το ΠΑΣΟΚ προτείνει η μείωση των συντάξεων να αρχίζει από το πρώτο ευρώ και από την κατώτατη σύνταξη (486 ευρώ) κλιμακωτά. Οι κλίμακες να ξεκινούν από το 6% και να φθάνουν έως το 14% μαζί με τα δώρα, (δηλαδή να διατηρηθούν τα δώρα).
  • Να βρεθεί η χρυσή τομή στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων και η διατήρηση του αφορολογήτου.
  • Κάθε προκήρυξη του ΤΑΙΠΕΔ για τις αποκρατικοποιήσεις να εγκρίνεται από την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής

Όπως συμφωνήθηκε στη σύσκεψη, θα υπάρξει έως την Κυριακή νέα συνάντηση εάν κριθεί απαραίτητο.

ΒΗΜΑ

This entry was posted on Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου, 2012 at 15:22 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply