Ανακοινώνεται επίσημα την Δευτέρα η συμφωνία με την τρόικα

http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/F813A5ACE824AFB059398F062F2678C4.jpg
«Κλείδωσε» το χρονοδιάγραμμα για τα μέτρα και την εκταμίευση της δόσης-μαμούθ, καθώς εξαντλήθηκαν τα περιθώρια που είχε στη διάθεσή της η κυβέρνηση. Πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι για την άμεση προώθηση των μέτρων στη Βουλή πιέζει έντονα πλέον και η τρόικα, προειδοποιώντας ότι μια νέα καθυστέρηση θα μεταθέσει και τον χρόνο κατάρτισης και υποβολής της έκθεσης των ελεγκτών της.

Υπό το βάρος και αυτών των πιέσεων:
– Το αργότερο έως τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί και επισήμως η συνολική συμφωνία με την τρόικα και θα παρουσιαστεί στο συμβούλιο των εμπειρογνωμόνων του Eurogroup (Euro Working group).

– Πιθανότατα τη ίδια ημέρα θα προωθηθεί στη Βουλή, ως ένα άρθρο και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το νομοθετικό «πακέτο» των 13,5 δισ. ευρώ, τα διαρθρωτικά και τα εργασιακά, ώστε να ψηφιστεί από την Ολομέλεια έως την Τετάρτη.

– Αμέσως μετά θα κατατεθεί και ο προϋπολογισμός με όλες τις δημοσιονομικές επιπτώσεις από τα δημοσιονομικά μέτρα που θα έχουν ήδη εγκριθεί για το 2013 (σ.σ.: το πακέτο που συμφωνήθηκε με την τρόικα προβλέπει περικοπές και
για το 2014).

– Στις 12 Νοεμβρίου, με το πακέτο των μέτρων ψηφισμένο, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Eurogroup, το οποίο θα ανάψει πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης

– Η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί σε έκτακτο Eurogroup στις 19 Νοεμβρίου, με την εκταμίευση της δόσης να ακολουθεί στις 20 Νοεμβρίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει βρεθεί φόρμουλα διευκόλυνσης της χώρας μας για το χρηματοδοτικό κενό που καταγράφεται στο τετραήμερο 16-19 Νοεμβρίου, καθώς στις 16 Νοεμβρίου τελειώνουν τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας.

Τα Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.