Άγρια διαμάχη για τη λίστα Λαγκάρντ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο πρώην ΥΠΟΙΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Σφοδρή αντιπαράθεση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ανάμεσα στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη λίστα Λαγκάρντ.

Η αντίδραση του πρώην υπουργού Οικονομικών στις αιχμές που άφησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου πως “καλύπτει” κάποιους ήταν άμεση.

“Μη μου αποδίδετε πως με πρόθεση προσπάθησα να καλύψω κόσμο. Όταν μπήκα στην πολιτική ήμουν πετυχημένος επιχειρηματίας.

Σήμερα είμαι εκτός πολιτικής, εκτός Βουλής και βρίσκομαι σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από αυτή που βρέθηκα όταν μπήκα στην πολιτική”, ανέφερε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

“Εγώ δεν έχω καταθέσεις στην Ελβετία, δεν μετέχω σε off shore εταιρείες, δεν έχω καν καταθέσεις σε ελληνικές τράπεζες παρά μόνο δάνεια. Δεν δέχομαι ότι καλύπτω κανέναν”, συμπλήρωσε.

Στο σημείο εκείνο τον διέκοψε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας του να αποκαλύψει σε ποιον έδωσε το cd με τη λίστα Λαγκάρντ και να αφήσει τους αφορισμούς, κάτι που προκάλεσε την παρέμβαση του προέδρου της Επιτροπής, Αναστάσιου Νεράντζη.

“Σε σχέση με άλλα στοιχεία, η σημασία που δίνεται σε αυτή τη λίστα είναι υπερβολική. Υπάρχουν πιο σημαντικές πηγές στοιχείων για καταθέτες εξωτερικού, π.χ. της Τράπεζας της Ελλάδας που μπορούν να οδηγήσουν σε έσοδα 2,5 – 3 δισεκατομμυρίων ευρώ”, συνέχισε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Υποστήριξε ακόμα ότι “η αίσθηση ότι προσπαθώ να κρύψω κάτι, να καλύψω κάποιον είναι λάθος και παραπλανητική”.

“Εδώ έβαλε τη χώρα στο μνημόνιο και ώρα θα λέτε να δείξουμε κατανόηση…”, τον διέκοψε και πάλι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

“Προστατέψτε τον κ. Πρόεδρε, όπως και τον κ. Βενιζέλο για να καταλαβαίνουν όλοι τι γίνεται”, συμπλήρωσε.

Η αντιπαράθεση των δύο συνεχίστηκε, με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να υποβάλει ερωτήματα αναφορικά με το σε ποιον δόθηκε το πρωτότυπο από τον πρώην υπουργό Οικονομικών για αρχειοθέτηση στο γραφείο του και τον πρόεδρο της Επιτροπής να παρεμβαίνει σε ρόλο πυροσβέστη.

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.