Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ιερώνυμος: Τα λεφτά τελειώνουν σε δύο μήνες. Θα απολύσω 300 άτομα… (Video)

Οκτώβριος 25th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Η Εκκλησία σε δύο μήνες , αν δεν αλλάξει κάτι, θα χρεοκοπήσει

“Μετά από δυο μήνες η Εκκλησία δεν θα έχει τρόπο να πληρώσει τους υπαλλήλους και αν δεν βρει τρόπο να εξασφαλίσει τα χρήματα για την πληρωμή των υπαλλήλων, δηλαδή 300 ανθρώπων, οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να απολυθούν και να μείνουν άνεργοι” είπε ο αρχιεπίσκοπος, μιλώντας στον δημοτικό κανάλι TV100 της Θεσσαλονίκης.

Ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε δε “μεγάλο παραμύθι” τα όσα λέγονται για την μεγάλη εκκλησιαστική περιουσία.

Αναφερόμενος σε όσα λέγονται για την μεγάλη εκκλησιαστική περιουσία, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας διευκρίνισε ότι τα έσοδα του ιδίου ως Αρχιεπισκόπου είναι κάτω από 2000 ευρώ μηνιαίως και ότι δεν υπάρχουν άλλα εισοδήματα.

“Τώρα πως κολυμπάμε στα χρήματα (όπως λέγεται) δεν μπορώ να καταλάβω”, σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος, προσθέτοντας ότι τα έσοδα της Εκκλησίας είναι πολύ μικρότερα από όσα ίσως πιστεύει ο κόσμος, αφού πολλά ακίνητά της είναι όπως είπε ξενοίκιαστα και πολλά μισθώματα δεν εισπράττονται.

“Ποια διαμερίσματα όταν είναι όλα ξενοίκιαστα, ποια μισθώματα όταν όλα είναι απλήρωτα, ποια μερίσματα από τις τράπεζες, που πήραν ότι μετοχές υπήρχαν και εξαφάνισαν όλη την οικονομική δυνατότητα της Εκκλησίας”, δήλωσε.

Δηλώσεις Ιερώνυμου σε δραματικό τόνο από Newscaster

This entry was posted on Πέμπτη, Οκτώβριος 25th, 2012 at 08:21 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply