Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Έως 600 ευρώ αποζημίωση στους επιβάτες πτήσεων που έχουν καθυστέρηση

25 Οκτωβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/B0E732B277F1BC0B548FC0F268C112FE.jpgΟι επιβάτες αεροπλάνων στην Ευρωπαϊκή Ενωση δικαιούνται αποζημίωση έως και 600 ευρώ αν οι πτήσεις τους έχουν καθυστέρηση μεγαλύτερη των τριών ωρών, αποφάνθηκε  το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, απορρίπτοντας τα επιχειρήματα των αεροπορικών εταιρειών.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε το 2009 ότι οι επιβάτες θα πρέπει να αποζημιώνονται όχι μόνο για τις ματαιώσεις πτήσεων, αλλά και για τις πολύωρες καθυστερήσεις εκτός αν αυτές οφείλονται σε «εξαιρετικές συνθήκες» τις οποίες η αεροπορική εταιρεία δεν μπορούσε να αποφύγει.

Γερμανικά και βρετανικά δικαστήρια ζήτησαν από το δικαστήριο, το οποίο εδρεύει στο Λουξεμβούργο, να επεκτείνει την αρχική του απόφαση ύστερα από την κίνηση των Lufthansa, British Airways, easyJet, TUI Travel και της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών να προσβάλουν την απόφαση για την καταβολή αποζημιώσεων.

«Οι επιβάτες των οποίων οι πτήσεις έχουν καθυστέρηση και εκείνοι των οποίων οι πτήσεις ματαιώνονται “την τελευταία στιγμή” πρέπει να θεωρείται ότι βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση…επειδή οι επιβάτες αυτοί υφίστανται παρόμοια ταλαιπωρία—προπάντων χάσιμο χρόνου», έκρινε το δικαστήριο.

Προς το παρόν η μικρότερη αποζημίωση για μια τέτοια περίπτωση ανέρχεται σε 250 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ

This entry was posted on Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου, 2012 at 18:20 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply