Του αφαιρέθηκαν οι επτά τίτλοι του νικητή του Γύρου της Γαλλίας

http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/4DE6EEF2BE21863B182D103C53EB1466.jpgΗ αποκαθήλωση του Λανς Αρμστρονγκ συνεχίζεται. Μετά τις αποκαλύψεις της αμερικανικής υπηρεσίας αντιντόπινγκ (USADA) για συστηματική χρήση απαγορευμένων ουσιών από τον τεξανό ποδηλάτη, σήμερα ανακοινώθηκε ότι του αφαιρούνται οι επτά τίτλοι του νικητή στον Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας. «Του αξίζει να τον ξεχάσει ο κόσμος» ήταν η αυστηρή ανακοίνωση της Διεθνούς Ποδηλατικής Ομοσπονδίας.

O 41χρονος σήμερα Λανς Αρμστρονγκ είχε νικήσει επτά φορές στον φημισμένο Tour de France, τη σημαντικότερη διοργάνωση στην ποδηλασία: 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005. Αυτός του ο άθλος, και δεδομένου ότι είχε ήδη βγει νικητής από τη μάχη με τον καρκίνο, τον ανέδειξε ως έναν από τους σημαντικότερους αθλητές στην ιστορία, έναν γνήσιο αμερικανό ήρωα, όπως συχνά λέγεται στις ΗΠΑ.

Ωστόσο σήμερα η Διεθνής Ποδηλατική Ομοσπονδία (UCI) ανακοίνωσε ότι υπό το βάρος των καταγγελιών της USADA, αφαιρούνται οι τίτλοι του νικητή από τον Αρμστρονγκ.

«Ο Λανς Αρμστρονγκ δεν έχει θέση στην ποδηλασία. Του αξίζει να ξεχαστεί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πατ ΜακΚουέιντ, πρόεδρος της UCI. O ίδιος ανακοίνωσε ότι καμία επίδοση του Αρμστρονγκ από την 1η Αυγούστου 1998 δεν αναγνωρίζεται πλέον και τόνισε πως ο 41χρονος Τεξανός αποβάλλεται ισοβίως από τους κόλπους της ποδηλασίας.

Ο Πατ ΜακΚουέιντ ο οποίος ως πρόεδρος συχνά υποστήριξε δημοσίως τον Αρμστρονγκ όταν υπήρχαν φήμες και δημοσιεύματα περί ντοπαρίσματος, δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί . «Απλώς λυπάμαι που όλους αυτούς δεν τους έπιασα την ώρα που το έκαναν» σχολίασε.

«Χωρίς νικητή» οι Γύροι της Γαλλίας

Το πλέον εντυπωσιακό αλλά και ενδεικτικό του προβλήματος με τις απαγορευμένες ουσίες στην ποδηλασία είναι ότι μετά την αφαίρεση των τίτλων του Λανς Αρμστρονγκ, οι συγκεκριμένες διοργανώσεις μένουν ουσιαστικά χωρίς νικητή αφού όλοι οι αντίπαλοι του Τεξανού σε εκείνους τους αγώνες έχουν επίσης εμπλακεί σε υποθέσεις ντόπινγκ!

Ο διευθυντής του Γύρου της Γαλλίας, Κριστιάν Πρυντόμ, ξεκαθάρισε πριν από λίγες ημέρες ότι σε περίπτωση που ο Αρμστρονγκ χάσει τους τίτλους του από την UCI, αυτοί δεν θα δοθούν σε κανέναν. «Η υπόθεση (του Αρμστρονγκ) θέτει αμφιβολίες για ένα ολόκληρο σύστημα και μια ολόκληρη εποχή» δήλωσε χαρακτηριστικά. «Πρόκειται για μια χαμένη δεκαετία» προσέθεσε, υπονοώντας ότι και οι υπόλοιποι που αγωνίστηκαν – και δεν πιάστηκαν – ήταν πιθανότατα ντοπαρισμένοι…

Σε άλλες περιπτώσεις όπως το 2010 όταν ο νικητής Αλμπέρτο Κονταντόρ είχε βρεθεί ντοπαρισμένος, είχε διοργανωθεί ειδική τελετή για να δοθεί ο τίτλος στον δεύτερο, τον Αντι Σλεκ.

Τώρα όμως ο Κριστιάν Πρυντόμ δηλώνει ότι για μια επταετία, από το 1999 ως το 2005, ο κατάλογος του Γύρου της Γαλλίας θα μείνει κενός.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.