Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νίκησε ο Ομπάμα;

23 Οκτωβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ως ανεπαρκή και αναποφάσιστο σε θέματα εξωτερικής πολιτικής παρουσίασε ο Μπαράκ Ομπάμα τον αντίπαλό του Μιτ Ρόμνεϊ στο τρίτο και τελευταίο debate μεταξύ των δύο υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ.

Αμέσως μετά την τηλεμαχία των δύο υποψηφίων το 48% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση του CNN είπε πως κέρδισε ο Ομπάμα, ενώ το 40% ο Ρόμνεϊ.

“Κάθε φορά που εκφράζετε μία άποψη, κάνετε λάθος. Είπατε ότι θα έπρεπε να έχουμε πάει στο Ιράκ, αν και δεν υπήρχαν όπλα μαζικής καταστροφής. Είπατε ότι θα έπρεπε να έχουμε πάντοτε στρατιώτες στο Ιράκ”, είπε ο Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος προβάλλει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας την τήρηση της υπόσχεσής του για την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη χώρα.

Οι δύο υποψήφιοι συμφώνησαν στο θέμα της προστασία του Ισραήλ, προειδοποιώντας ταυτόχρονα το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα. Ο Αμερικανός πρόεδρος επιτέθηκε πολλές φορές στον αντίπαλό του λέγοντας πως οι Ρεπουμπλικάνοι θέλουν να φέρουν εξωτερική πολιτική δεκαετίας του ’80, αναφερόμενος στα όσα είχε πει ο Ρόμνεϊ ότι η Ρωσία είναι “ο μεγαλύτερος εχθρός των ΗΠΑ”.

Από την αναμέτρηση δεν έλειψαν και οι ειρωνείες καθώς όταν ο Μιτ Ρόμνεϊ είπε πως οι ΗΠΑ διαθέτουν λιγότερα πολεμικά πλοία από ο,τι το 1917, ο Ομπάμα του απάντησε ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν επίσης λιγότερα άλογα και ξιφολόγχες από εκείνη την εποχή.

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με την στρατηγική του Ομπάμα στο θέμα της Αλ Κάιντα και τόνισε: “Τον συγχαίρω για την εξόντωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν και για τον πόλεμο κατά της ηγεσίας της Αλ Κάιντα . Αλλά δεν θα τα καταφέρουμε μόνο με τους σκοτωμούς”.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση των Δημοκρατικών τήρησε αδύναμη στάση σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και ιδιαίτερα στο θέμα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν. “Όσο θα είμαι πρόεδρος, το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικό όπλο”, απάντησε ο Μπαράκ Ομπάμα δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι, εάν το Ισραήλ δεχθεί επίθεση, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα βρίσκονται στο πλευρό του.

Μegatv

This entry was posted on Τρίτη, 23 Οκτωβρίου, 2012 at 22:41 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply