Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δραματική έκκληση Σαμαρά για ενότητα

23 Οκτωβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

«Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα συνεχίζονται – Θα σώσουμε τη χώρα όσοι το τολμήσουμε»

Δραματική έκκληση Σαμαρά για ενότηταΤη δήλωση ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται κάτω από σκληρές συνθήκες έκανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά το πέρας της συνάντησης των κυβερνητικών εταίρων, κατά την οποία δόθηκε η εντύπωση εμπλοκής στη διαπραγμάτευση με την τρόικα για το καυτό θέμα των εργασιακών.

«Γνωρίζω πολύ καλά τι διακυβεύεται σήμερα για τη χώρα.

Επί 3 μήνες, καθημερινά, αλλάζουμε την εικόνα της Ελλάδας.

Και κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες, διαπραγματευόμαστε σκληρά, για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο.

Έχουμε ήδη- και στα εργασιακά και σε άλλα- αλλάξει πολλές, πάρα πολλές από τις αρχικές προτάσεις της Τρόικας. Και η διαπραγμάτευση συνεχίζεται.

Προσέξτε- το μόνο μου πάντα κριτήριο είναι η Ελλάδα και το μέλλον της.

Απ’ αυτήν την ευθύνη πίσω δεν κάνω.

Και δεν θέλω καν να σκεφθώ τι θα συμβεί, αν αυτήν την ώρα δεν κρατήσω σταθερά το τιμόνι.

Κοιτάζω μόνο μπροστά, ζητώντας τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα.

Θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι το τολμήσουμε!».

Η αντίδραση του ΠαΣοΚ
Κύκλοι του ΠαΣοΚ που κλήθηκαν να σχολιάσουν τη δήλωση του πρωθυπουργού έλεγαν τα εξής: «Εμείς αντιλαμβανόμαστε πως με τη δήλωσή του ο κ. Σαμαράς λέει πως θα κάνει μέσα στις επόμενες ώρες όλα όσα ανέλαβε να κάνει στη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ώστε αύριο να μπορεί να οριστικοποιηθεί ένα πλαίσιο που θα διασφαλίζει την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση, θα γίνεται δεκτό ως αξιόπιστο διεθνώς και θα δίνει ασφάλεια και προοπτική στους Έλληνες».

Αμετακίνητος ο Κουβέλης στις «απαράδεκτες απαιτήσεις της τρόικας στα εργασιακά
«Τα όσα η τρόικα επιμένει για τα εργασιακά με βρίσκουν αντίθετο και αντίπαλο» δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης μετά το πέρας της πολύωρης σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ξεκαθάρισε ότι οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς δεν πρόκειται να ψηφίσουν τις «απαράδεκτες απαιτήσεις της τρόικας στα εργασιακά και αυτή η θέση δεν θα αλλάξει».
Επανέλαβε ότι οι απαιτήσεις της τρόικας στα εργασιακά δεν θα είχαν δημοσιονομικό αποτέλεσμα, υπογραμμίζοντας ότι οι εργασιακές σχέσεις είναι ήδη αποσαθρωμένες.
«Δεν έχουν σχέση με την δημοσιονομική εξυγίανση, θέλουν ουσιαστικά καθηλωμένους τους μισθούς», είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
Μάλιστα, προειδοποίησε πως εάν γίνουν δεκτές οι αξιώσεις της τρόικας -και ο ίδιος, όπως είπε, αγωνίζεται να μην γίνουν- θα αυξηθεί η ανεργία και οι απολύσεις.
Για τα υπόλοιπα θέματα, ο κ. Κουβέλης είπε ότι η συζήτηση συνεχίζεται.

H απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ
«Η επίκληση του Πρωθυπουργού για ενότητα δεν έχει αποδέκτη τον ελληνικό λαό», αναφέρει σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ με το οποίο απαντά στη δήλωση του Α. Σαμαρά μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «ουσιαστική διαπραγμάτευση δεν υπήρξε ποτέ, αφού ήδη από την επομένη των εκλογών ο κ. Σαμαράς έχει διαβεβαιώσει την τρόικα για την πιστή και απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονίου».
«Αυτός που θα τολμήσει και θα νικήσει, είναι ο λαός», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΟΛ

This entry was posted on Τρίτη, 23 Οκτωβρίου, 2012 at 21:33 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply