Με άρθρο του κατηγορεί τους εχθρούς της Κούβας ότι διαδίδουν «ανοησίες»
Ο Κάστρο διαψεύδει ότι... πεθαίνει και φωτογραφίζεται για να το αποδείξειΟ πρώην ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο διέψευσε πληροφορίες ότι είναι νεκρός ή κοντά στο θάνατο σ’ ένα άρθρο του που φέρεται να υπογράφεται από τον ίδιο και που δημοσιεύεται σήμερα από τον κρατικό Τύπο της Κούβας.

Ο Κάστρο κατηγορεί σ’ αυτό πρακτορεία ειδήσεων και εχθρούς της Κούβας ότι διαδίδουν «ανοησίες» για τον ίδιο και αναφέρεται ιδιαίτερα σ’ ένα δημοσίευμα ισπανικής εφημερίδας την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με το οποίο υπέστη βαρύ εγκεφαλικό και βρίσκεται σε κατάσταση φυτού.

«Πουλιά των κακών μαντάτων! Δεν θυμάμαι καν τι είναι πονοκέφαλος», έγραψε ο Φιντέλ Κάστρο. Το άρθρο στην εφημερίδα «Γκράνμα» του Κομμουνιστικού Κόμματος συνοδεύεται από φωτογραφίες που τον δείχνουν να περπατάει στο ύπαιθρο μια ηλιόλουστη ημέρα σ’ ένα μέρος που μοιάζει με αγρόκτημα.

Φοράει ψάθινο καπέλο και κόκκινο καρό πουκάμισο, χρησιμοποιεί μπαστούνι για το βάδισμα και σε μια φωτογραφία κρατάει το φύλλο της «Γκράνμα» της Παρασκευής. Οι φωτογραφίες, γράφει ο Κάστρο, είναι «απόδειξη για το πόσο ψεύτες είναι».

Ο 86χρονος Κάστρο δεν έχει γράψει τη στήλη του “Στοχασμοί” στον κρατικό Τύπο από τις 19 Ιουνίου και δεν έχει θεαθεί δημοσίως από το Μάρτιο. Επίσης οι τελευταίες στήλες του ήταν πολύ σύντομες και κάπως παράξενες στο περιεχόμενό τους, με αποτέλεσμα οι Κουβανοί να αναρωτιούνται για την πνευματική κατάσταση του πρώην ηγέτη τους.

Όμως ο Κάστρο αναφέρει πως αποφάσισε να σταματήσει τις στήλες για ένα πρακτικό λόγο. «Σταμάτησα να δημοσιεύω τους ‘Στοχασμούς’ επειδή δεν είναι ο ρόλος μου να καταλαμβάνω τις σελίδες του Τύπου μας, που είναι αφιερωμένες σε άλλη δουλειά που χρειάζεται η χώρα», αναφέρει.

Οσο για το πώς περνάει τώρα το χρόνο του, ο Κάστρο γράφει: «Μου αρέσει να γράφω και γράφω. Μου αρέσει να μελετώ και μελετώ».

Ο Κάστρο χρησιμοποίησε επίσης το άρθρο για να υπερασπιστεί το ρόλο του στην Κουβανική Κρίση των Πυραύλων το 1962, που πριν από 50 χρόνια αυτό το μήνα έφερε τον κόσμο στο χείλος του πυρηνικού πολέμου όταν οι ΗΠΑ ανακάλυψαν πως η Σοβιετική Ένωση είχε τοποθετήσει πυρηνικούς πυραύλους στην Κούβα.

Ο Κάστρο λέει πως η Κούβα θεώρησε τους πυραύλους απαραίτητους για να σταματήσει μια εισβολή των ΗΠΑ στο νησί, το οποίο απέχει 145 χλμ. από τη Φλόριντα, και δεν μετανιώνει για την απόφασή της.

«Η συμπεριφορά μας ήταν ηθικά ανεπίληπτη. Δεν θα ζητήσουμε συγγνώμη ποτέ και από κανένα γι’ αυτό που κάναμε», τονίζει.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.