Σε μια πρωτοφανή κίνηση προέβη το Twitter, μπλοκάροντας το λογαριασμό που διατηρούσε στην υπηρεσία ομάδα νεοναζί, από τους γερμανούς χρήστες. Ο λογαριασμός δεν είναι πλέον ορατός εντός της γερμανικής επικράτειας, ωστόσο, οι χρήστες σε άλλες χώρες εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση.

Είναι η πρώτη φορά που το δημοφιλές μέσο κοινωνική δικτύωσης προχωρά σε μια τέτοια απόφαση «παρακράτησης περιεχομένου από χώρα», μια ρύθμιση που ανακοίνωσε τον περασμένο Ιανουάριο με σκοπό να εξισορροπήσει την ελευθερία του λόγου με τους εγχώριους νόμους. Τον συγκεκριμένο λογαριασμό τον διατηρούσε η ακροδεξιά οργάνωση Besseres Hannover, η οποία έχει έδρα την Κάτω Σαξονία. Η οργάνωση κατηγορείται για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους και επιθέσεις κατά μεταναστών. Παράλληλα, μοιράζει φυλλάδια σε σχολεία του συγκεκριμένου γερμανικού κρατιδίου. Η γερμανική αστυνομία λείχε ζητήσει να κλείσει τελείως ο λογαριασμός τους. Στη Γερμανία, ως γνωστόν, η ελευθερία του λόγου έχει τους δικούς της όρους, αφού το ναζιστικό παρελθόν έχει ποινικοποιήσει την χρήση ναζιστικών συμβόλων και συνθημάτων. Πολλές ακροδεξιές οργανώσεις μάλιστα έχουν βρει ιντερνετικό καταφύγιο σε αμερικανικούς servers. Όσοι πάλι σπεύσουν να υπερασπιστούν την ελευθερία του λόγου, στην προκειμένη περίπτωση, ας τους θυμίσουμε ότι στο Internet κυκλοφορούν ελεύθεροι και παιδεραστές…

www.nytimes.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.