Εθεσαν αίτημα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγηγου να της διαβιάσει στη Βουλή

Νάκος και Κακλαμάνης ζητούν τις δύο «επίμαχες» λίστεςΤον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε επισκέφθηκαν ο αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών των Βουλευτών κ. Αθ. Νάκος και ο τέως πρόεδρος της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνης ζητώντας του τις δύο λίστες: τη λίστα Λαγκάρντ και εκείνη με τα ονόματα των πολιτικών που φέρεται να έχουν πλουτίσει παράνομα.

Η λίστα Λαγκάρντ περιλαμβάνει 1.901 ονόματα ελλήνων καταθετών στο εξωτερικό και ειδικότερα στην Ελβετία. Η δεύτερη είναι η λίστα με τα 36 ονόματα πολιτικών προσώπων (νυν και τέως υπουργών και βουλευτών) που φέρεται να έχουν πλουτίσει παράνομα.

Ηδη ο κ. Νάκος έχει ζητήσει και εγγράφως από τον κ. Τέντε να διαβιβαστούν οι λίστες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Επισημαίνεται, πάντως, ότι οι δυο οικονομικοί εισαγγελείς, κκ. Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης, έχουν αρνηθεί να διαβιβάσουν τις επίμαχες λίστες στην Βουλή.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στον κ. Τέντε οι δυο πολιτικοί ανέπτυξαν και προφορικά στον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό την επιχειρηματολογία τους για την αναγκαιότητα διαβίβασης των ονομάτων στο Κοινοβούλιο. Από την πλευρά του, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επιφυλάχθηκε να απαντήσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.