Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νάκος και Κακλαμάνης ζητούν τις δύο «επίμαχες» λίστες

21 Οκτωβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Εθεσαν αίτημα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγηγου να της διαβιάσει στη Βουλή

Νάκος και Κακλαμάνης ζητούν τις δύο «επίμαχες» λίστεςΤον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε επισκέφθηκαν ο αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών των Βουλευτών κ. Αθ. Νάκος και ο τέως πρόεδρος της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνης ζητώντας του τις δύο λίστες: τη λίστα Λαγκάρντ και εκείνη με τα ονόματα των πολιτικών που φέρεται να έχουν πλουτίσει παράνομα.

Η λίστα Λαγκάρντ περιλαμβάνει 1.901 ονόματα ελλήνων καταθετών στο εξωτερικό και ειδικότερα στην Ελβετία. Η δεύτερη είναι η λίστα με τα 36 ονόματα πολιτικών προσώπων (νυν και τέως υπουργών και βουλευτών) που φέρεται να έχουν πλουτίσει παράνομα.

Ηδη ο κ. Νάκος έχει ζητήσει και εγγράφως από τον κ. Τέντε να διαβιβαστούν οι λίστες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Επισημαίνεται, πάντως, ότι οι δυο οικονομικοί εισαγγελείς, κκ. Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης, έχουν αρνηθεί να διαβιβάσουν τις επίμαχες λίστες στην Βουλή.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στον κ. Τέντε οι δυο πολιτικοί ανέπτυξαν και προφορικά στον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό την επιχειρηματολογία τους για την αναγκαιότητα διαβίβασης των ονομάτων στο Κοινοβούλιο. Από την πλευρά του, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επιφυλάχθηκε να απαντήσει.

This entry was posted on Κυριακή, 21 Οκτωβρίου, 2012 at 22:08 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply