Κλάους και… ράους!
Κλάους και… ράους!Ο Κλάους Αθανασιάδης «διέταξε»… στη γλώσσα του Λίνεν την ΑΕΚ να κάνει στην άκρη και δίνοντας τη νίκη 1-0 στον ΠΑΟΚ, του επέτρεψε να γίνει ο μόνος που δικαιούται να υποστηρίζει πως θ’ αμφισβητήσει τον Ολυμπιακό.

Φιλότιμη η «Ένωση», πάλεψε περισσότερο από τα προηγούμενα ματς, αλλά η λήξη (παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω αποβολής του Λόρενς στο 69’) την κράτησε καρφωμένη στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Πώς έπαιξαν

Καμία διάθεση για εκπλήξεις δεν έδειξαν στις ενδεκάδες τους οι προπονητές των δυο «δικεφάλων». Όπως ακριβώς αναμενόταν λοιπόν, ο Γιώργος Δώνης ξεκίνησε τον Ρομπέρ αντί του Σαλπιγγίδη και ο Έβαλντ Λίνεν παρέταξε χωρίς καθαρόαιμο σέντερ-φορ την ομάδα του.

Κάπως έτσι, το 4-4-2 του ΠΑΟΚ διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Χακόμπο και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Λίνο, Κουμαλό, Κατσικάς και Έτο. Στα χαφ βρέθηκαν οι Κάτσε-Λαζάρ, στα άκρα οι Ρομπέρ (αριστερά) και Φωτάκης (δεξιά) και δίδυμο στην επίθεση ήταν οι Αθανασιάδης και Λόρενς.

Το ιδιότυπο 4-6-0 της ΑΕΚ, από την άλλη, παρατάχθηκε ως εξής: Τερματοφύλακας ο Αραμπατζής και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Κοντοές, Γιάγκο, Κουτρουμπής και Αρκούδας. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Φέτσης-Κορδέρο, στα άκρα οι Λαγός (αριστερά) και Βαλεντίνος Βλάχος (δεξιά), ενώ οι Φούντας και Κατίδης εναλλάσσονταν στις θέσεις του επιτελικού και του προωθημένου.

Το πιο ευχάριστο που εντόπισε όποιος αγαπάει το άθλημα στο πρώτο ημίχρονο ήταν ότι… τελείωσε. Ότι θα είχε ένα τέταρτο στη διάθεσή του ώστε να πείσει τον εαυτό του πως το δεύτερο μπορεί να μην πονούσε τόσο πολύ τα ματάκια του. Γιατί αυτό που παίχθηκε στην Τούμπα ως την ανάπαυλα δεν ήταν ποδόσφαιρο. Ήταν κάτι που με δυσκολία έμοιαζε τέτοιο. Δυσκολία σαν την τεράστια που συνάντησε ο ΠΑΟΚ με το «τείχος» που έστησε απέναντί του ο Λίνεν.

Χωρίς ντροπή λοιπόν (και καθαρόαιμο επιθετικό στην ενδεκάδα της) η ΑΕΚ έδειξε από το πρώτο λεπτό διατεθειμένη να «καταστρέψει» το παιχνίδι του αντιπάλου. Και μ’ ένα σταθερό δίδυμο στα στόπερ κι έναν ψύχραιμο -όσο και ποιοτικό- Κορδέρο το κατάφερνε περίφημα. Έτσι, ο ΠΑΟΚ είχε την μπάλα και δεν ήξερε τι να την κάνει, δεν είχε διαδρόμους (και δεν διέθετε φαντασία για να τους ανοίξει) και όποιος παρακολουθούσε το ματς είχε -τουλάχιστον- πονοκέφαλο.

Με την επιστροφή κιόλας από τ’ αποδυτήρια ο Δώνης προσπάθησε να τονώσει την επίθεσή του (βάζοντας τον Σαλπιγγίδη αντί του Ρομπέρ). Ούτε κι εκείνος όμως δεν περίμενε τόσο… άμεσα αποτελέσματα. Μια σέντρα ακριβείας του Έτο, λοιπόν, μια αδράνεια του Γιάγκο και μια υπέροχη κεφαλιά του Αθανασιάδη αποδείχθηκαν ο κατάλληλος συνδυασμός στο 51’ για να ξεκλειδωθεί το «φρούριο» της ΑΕΚ. Και να γίνουν όλα ευκολότερα για τον ΠΑΟΚ.

Προσωρινά… Διότι ο Λόρενς κατάφερε να πάρει δύο κίτρινες σε πέντε λεπτά (η δεύτερη για «θέατρο») και να μη δώσει μόνο ελπίδα στην ΑΕΚ. Αλλά και σασπένς στο παιχνίδι. Αυτό όμως ήταν το περισσότερο που μπορούσε να καταφέρει η «Ένωση». Όσο και να πίεσε, λοιπόν, όσο και να προσπάθησε (με τους Παυλή και Φουρτάδο που είχε ρίξει «πακέτο» στο ματς ο Λίνεν από το 65’) δεν μπόρεσε ν’ απειλήσει. Τουλάχιστον όχι αρκετά, ώστε ο ΠΑΟΚ να μην πανηγυρίσει τη νίκη που τον κάνει μόνο -ρεαλιστικό- διώκτη του Ολυμπιακού.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Χακόμπο, Λίνο (67’ Σταφυλίδης), Κουμαλό, Κατσικάς, Έτο, Κάτσε, Λαζάρ, Ρομπέρ (46’ Σαλπιγγίδης), Φωτάκης, Αθανασιάδης, Λόρενς

Στον πάγκο έμειναν οι: Γιακουμής, Παναγιωτούδης, Πέλκας, Ιντζίδης, Κίτσιου

ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Αραμπατζής, Κοντοές, Γιάγκο, Κουτρουμπής, Αρκούδας, Φέτσης (82’ Κουρέλλας), Κορδέρο, Λαγός, Βλάχος, Φούντας (66’ Φουρτάδο), Κατίδης (66’ Παυλής)

Στον πάγκο έμειναν οι: Κωνσταντόπουλος, Ρίκκα, Μπουγαΐδης, Γροντής

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος (Γρεβενών)
ΒΟΗΘΟΙ: Δημητριάδης (Καστοριάς), Χαρίσης (Γρεβενών)

ΓΗΠΕΔΟ: Τούμπα

Γιώργος Μαραθιανός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.