Τζεμπούρ… Σίλβα Ντε Ολιβέιρα!

Τζεμπούρ… Σίλβα Ντε Ολιβέιρα!Την μέρα που ο Ζιοβάνι επέστρεψε στο λιμάνι, ο Ραφίκ Τζεμπούρ, με δύο γκολ (54’,63’) βγαλμένα από το ρεπερτόριο του Βραζιλιάνου υπέγραψε την εμφατική νίκη των «ερυθρόλευκων» με 4-0 επί της Ξάνθης.

Ο Μανωλάς (37’) άνοιξε το δρόμο για τους Πειραιώτες, οι οποίοι με ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο και ένα ακόμα τέρμα από τον Χολέβα (51’) έδειξαν πως είναι έτοιμοι για το παιχνίδι της Τετάρτης με την Μονπελιέ.

Δοκάρι ο Φουστέρ στο 49’ και ο Μήτρογλου στο 85’.

Το μυαλό στο… «Ζίο»

Κάτι η ωραία μέρα, κάτι η παρουσία του Ζιοβάνι μετά από καιρό στο γήπεδο… υπνώτισαν τον Ολυμπιακό στο πρώτο μέρος. Οι «ερυθρόλευκοι» με ελάχιστες τελικές προσπάθειες, ήλεγχαν το ρυθμό του παιχνιδιού αλλά μέχρι εκεί. Η περιοχή του Βιβιανί έμοιαζε… άπιαστο όνειρο για τους παίκτες του Ζαρντίμ, οι όποιοι έφταναν σε αυτή μόνο με σέντρες. Σε μία από αυτές ήρθε και το γκολ. Ο Μασάντο εκτέλεσε το φάουλ, ο Μανωλάς πήδηξε πιο ψηλά από όλους και έστειλε την μπάλα εκεί που ο Βιβιανί δεν μπορούσε να κάνει τίποτα.

Οι Ακριτές στεκόντουσαν επάξια στο χορτάρι του φαληρικού γηπέδου, έδειχναν διαβασμένοι, έκλειναν κάθε πιθανό τρόπο ανάπτυξης των αντιπάλων τους, ενώ προσπαθούσαν να δημιουργήσουν και προβλήματα, ενώ αν ο Καζούμπα δεν ήθελε να γίνει… ήρωας και πλάσαρε σωστά τον Κάρολ στο 33’ και με το αποτέλεσμα στο 0-0, τότε θα υπήρχαν προβλήματα για το σύνολο του Ζαρντίμ.

Μαγικός…

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο. Ο Ολυμπιακός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να μοιράσει θέαμα στον κόσμο. Ο Τζεμπούρ, έκανε εμφανείς τις… άγριες προθέσεις του, μετά από ένα γύρισμα του Φουστέρ, πλασάροντας άουτ, ενώ ο Χολέμπας με ωραίο ξαφνικό σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ. Αυτή ήταν μόνο η αρχή. Ο Τζεμπούρ πήρε την σκυτάλη και με ωραία προβολή έκανε το 3-0, ενώ με ένα απίστευτο τέρμα, ο Αλγερινός ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0.

Η Ξάνθη έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει στην κόκκινη «θύελλα», η οποία πολύ νωρίς την βρήκε να είναι πίσω με τέσσερα γκολ. Τα τρία γκολ και τα δύο δοκάρια των Φουστέρ και Μήτρογλου, έβαλαν τις τελευταίες πινελιές στον καμβά των «ερυθρολεύκων». Στα αξιοσημείωτα είναι και το γεγονός πως ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τους Πρωταθλητές Ελλάδας.

Τα λεπτά που κύλησαν αναλώθηκαν σε συνθήματα υπέρ του Ζιοβάνι, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν… σβηστά στο επτά στα επτά στην Σούπερ Λίγκα και έδειξαν έτοιμοι για το ταξίδι στην Γαλλία, την ερχόμενη Τετάρτη, για την αναμέτρηση με την Μονπελιέ για την τρίτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτό είναι το καλύτερο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό, μετά από την σεζόν 1999-2000, όπου είχε επίσης επτά στις επτά νίκες. Αυτή ήταν και η παρθενική σεζόν του Ζιοβάνι στον Πειραιά.

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Μανιάτης, Χολέβας (71’ τοροσίδης), Κοντρέρας, Μανωλάς, Μοδέστο, Γκρέκο, Μασάντο (71’ Μήτρογλου), Φουστέρ, Αμπντούν, Τζεμπούρ (79’ Βλαχοδήμος).

Στον πάγκο: Μέγιερι, Πάντελιτς, Τάτος, Ντιακιτέ.

Ξάνθη (Νίκος Κωστένογλου): Βιβιανί, Μαρκόφσκι (83’ Ράνος), Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης, Πλατέλλας (46’ Μαρίν), Μάνταλος (70’ Τριάδης), Φλίσκας, Κοσεμίδης, Βάλλας, Ντάνι, Καζούμπα.

Στον πάγκο: Λοντίγκιν, Τριάδης, Γούτας, Τορομανίδης, Νάκας.

Διαιτητής: Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας)
Βοηθοί: Καρατζίκας (Αθηνών), Τορανάς (Αθηνών)
Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Χρήστος Οικονόμου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.