Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε “Γρεβενιώτης”

Ξεκινά σήμερα Σάββατο η διανομή πετρελαίου θέρμανσης

Οκτώβριος 20th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Υποτονική η ζήτηση – Οι βενζινοπώλες στη Φλώρινα δεν προμηθεύουν…

http://img.protothema.gr/6660A31F40A06AF0A3A64C49414E3266.jpgΤην έναρξη της διανομής πετρελαίου θέρμανσης από σήμερα, Σάββατο, αποφάσισαν οι ομοσπονδίες Βενζινοπωλών, Πρατηριούχων και μεταπωλητών πετρελαίου θέρμανσης λαμβάνοντας υπόψη, όπως αναφέρουν, τις ανάγκες των καταναλωτών και των ευπαθών ομάδων.

Οι επαγγελματίες είχαν αποφασίσει να μη διανέμουν πετρέλαιο από την περασμένη Δευτέρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση του φόρου λόγω της εξίσωσης με το πετρέλαιο κίνησης.

Όπως γράφει το Πρώτο Θέμα, η ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης παραμένει  υποτονική λόγω κρίσης αλλά και υψηλών σχετικά θερμοκρασιών σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ήταν την Πέμπτη 1,37 ευρώ το λίτρο. Οι τιμές ξεκινούν από 1,31 ευρώ και κλιμακώνονται μέχρι 1,5 ευρώ το λίτρο.

Σε πτωτική πορεία βρίσκεται το πετρέλαιο κίνησης, ωστόσο, από τα 10 λεπτά περίπου που είναι η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης -η οποία ισχύει από την περασμένη Δευτέρα, ταυτόχρονα με την αύξηση του ντίζελ κίνησης- μέχρι στιγμής έχουν περάσει στην κατανάλωση μόνο τα 4 λεπτά.

Συγκεκριμένα, η τιμή διυλιστηρίου για το ντίζελ κίνησης από 1,181 ευρώ το περασμένο Σάββατο, διαμορφώθηκε την Πέμπτη στο 1,084 ευρώ, ενώ η μέση τιμή λιανικής από 1,572 έπεσε στο 1,532 ευρώ το λίτρο.

Οι οργανώσεις της λιανικής αγοράς καυσίμων επισημαίνουν ακόμη ότι η «η εξομοίωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και τα κριτήρια επιδότησης δεν έχουν καμία σχέση με το λαθρεμπόριο καυσίμων παρά μόνο για την υλοποίηση των απαιτήσεων του μνημονίου» και ότι το λαθρεμπόριο καυσίμων πατάσσεται μόνο με την εγκατάσταση των ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου εισροών – εκροών σε όλα τα στάδια διακίνησης των καυσίμων.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΕΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΝΤΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Σε αναμονή των εξελίξεων των προσπαθειών των φορέων της περιοχής και της Δυτικής Μακεδονίας, οι βενζινοπώλες της Φλώρινας συνεχίζουν να μην προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης.

Σύμφωνα με το Ράδιο- Φλώρινα, οι Φλωρινιώτες πολίτες κατανοούν και συμπαραστέκονται στην προσπάθεια αυτή, αναμένοντας τις εξελίξεις, χωρίς άλλωστε να έχουν και τα οικονομικά περιθώρια να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης με την εξισωτική εξοντωτική τιμή του πετρελαίου κίνησης.
Ο καιρός προς το παρόν συμπαραστέκεται στις παραπάνω προσπάθειες

This entry was posted on Σάββατο, Οκτώβριος 20th, 2012 at 08:23 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply