Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ξέχασαν να ελέγξουν 1.747 φορολογούμενους

Οκτώβριος 19th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ξεχασμένοι στα συρτάρια του υπουργείου Οικονομικών έμειναν για 20 ολόκληρους μήνες 1.747 φάκελοι φορολογούμενων οι οποίοι βρέθηκαν από τις διασταυρώσεις του Μαρτίου του 2011, να μην έχουν δηλώσει εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις και από ακίνητα.

Σύμφωνα με το Mega, πρόκειται για υπόχρεους που υπάγονται κυρίως σε εφορίες ακριβών περιοχών, όπως η Κηφισιά, το Ψυχικό, η Γλυφάδα, τους οποίους αναλαμβάνουν να «ξεσκονίσουν» τα Διαπεριφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το Μνημόνιο, θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου 150 έλεγχοι σε φορολογούμενους με μεγάλο εισόδημα, ωστόσο οι ελεγκτικές υπηρεσίες μπόρεσαν να ολοκληρώσουν μόλις 55.

Στο μέτωπο των φορολογούμενων με μεγάλη περιουσία και στους αυταπασχολούμενους θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί 600 έλεγχοι έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου, αλλά έκλεισαν μόλις 365 φάκελοι.

Ως εκ τούτου, δεν προκαλεί έκπληξη το ότι παραμένουν σε εκκρεμότητα περίπου 570.000 χιλιάδες υποθέσεις, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να παρατείνει εκ νέου τις χρήσεις 2000-2006, προκειμένου να μην παραγραφούν χιλιάδες ανέλεγκτες χρήσεις.

Εν τω μεταξύ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου, ο Χρήστος Σταϊκούρας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ευνοϊκής φορολογικής μεταχείρισης σε όσους έχουν φορολογηθεί για ολόκληρο το ποσό αποζημίωσης που έλαβαν με τη μορφή ομολόγων, τα οποία εν συνεχεία «κουρεύτηκαν» στη διαδικασία του PSI.

This entry was posted on Παρασκευή, Οκτώβριος 19th, 2012 at 11:55 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply