Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ένα χρόνο μετά το τέλος του Καντάφι, πού βρίσκεται η υπόλοιπη οικογένεια;

19 Οκτωβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Αναζητώντας τα ίχνη τους

Η Σαφίγια Καντάφι, σύζυγος του Μουαμάρ, βρήκε καταφύγιο στην Αλγερία

Ένα χρόνο μετά τη σύλληψη και το τραγικό τέλος του Μουαμάρ Καντάφι, η Λιβύη εξακολουθεί να αναζητεί νέο βηματισμό.

Ένα εξίσου ενδιαφέρον ερώτημα θα μπορούσε να είναι: τι απέγιναν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του άλλοτε ισχυρού της Λιβύης; Το BBC, φαίνεται ότι έψαξε να βρει τα ίχνη τους:

Σαφίγια Καντάφι (σύζυγος): βρήκε καταφύγιο στην Αλγερία, για ανθρωπιστικούς λόγους. Αυτό έγινε στις 29 Αυγούστου 2012 όταν οι αντάρτες μπήκαν στην Τρίπολη. Είναι η μητέρα των επτά από τα οκτώ παιδιά του Μουαμάρ Καντάφι. Κατοικεί σε πολυτελή βίλα στα περίχωρα του Αλγερίου υπό αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας. Η κυβέρνηση της Αλγερίας τής έχει απαγορέψει ρητά οποιοδήποτε πολιτικό σχόλιο.

Μοχάμαντ Καντάφι (γιος): αν η ζωή τα είχε φέρει διαφορετικά για τον πατέρα του, εκείνος θα ήταν στο Ολυμπιακό Λονδίνο το καλοκαίρι, ως επικεφαλής της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας του. Όμως φαίνεται ότι και αυτός βρήκε καταφύγιο στην Αλγερία.

Σαΐφ αλ Ισλάμ Καντάφι (γιος): θεωρείτο ο διάδοχος του καθεστώτος, ωστόσο, όπως είναι ήδη γνωστό, συνελήφθη και κρατείται σε πόλη της Λιβύης. Απόφοιτος του London School of Economics, έχει βρεθεί στο επίκεντρο δικαστικής διαμάχης για το αν θα δικαστεί στη χώρα του ή θα εκδοθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για Εγκλήματα Πολέμου.

Σαάντι Καντάφι (γιος): πρώην επικεφαλής των Ειδικών Δυνάμεων, αλλά και της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, έχει βρει άσυλο στον Νίγηρα. Έκτοτε η συγκεκριμένη χώρα αρνείται την έκδοσή του στη Λιβύη, με τον υπουργό Δικαιοσύνης να δηλώνει ότι αν αυτό συμβεί, «ο Σαάντι θα εκτελεστεί».

Αΐσα Καντάφι (κόρη): ζει μαζί με την μητέρα της Σαφίγια στην Αλγερία. Μάλιστα λίγες μέρες μετά την άφιξή της στη χώρα, γέννησε κόρη. Προσέλαβε έναν Ισραηλινό δικηγόρο για να εξετάσει κατά πόσον μπορεί να φέρει την υπόθεση του πατέρα της στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Χανάα Καντάφι (υιοθετημένη κόρη): ο ίδιος ο Λίβυος ηγέτης είχε ανακοινώσει ότι η κόρη του σκοτώθηκε στους αμερικανικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς του 1986. Ωστόσο, μετά την πτώση του καθεστώτος εμφανίστηκαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ζει. Το πού βρίσκεται όμως παραμένει άγνωστο.

ΙΝ.GR

This entry was posted on Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου, 2012 at 19:08 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply