Διαβάστε το ψήφισμα
http://3.bp.blogspot.com/-MFga459FVu8/UH_D7k5VSII/AAAAAAAA-qo/mRdlZDKX2_A/s1600/PA182733.JPGΣύσσωμη η τοπική κοινωνία, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, ένστολοι, απλοί πολίτες αλλά και μαθητές ψήφισαν ομόφωνα το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης όπου ζητούν να μην γίνει η εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο  κίνησης.

Το Πανγρεβενιώτικο συλλαλητήριο που έγινε την Πέμπτη (18/10) στην πλατεία της λαχαναγοράς στα Γρεβενά, ήταν η αρχή μιας σειράς εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από τους φορείς σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα που πλήττουν τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας.

Γρεβενά 18 Οκτωβρίου 2012

Ψήφισμα διαμαρτυρίας Φορέων και Πολιτών Δήμου Γρεβενών

Η απόφαση της Κυβέρνησης που προβλέπει την εξομοίωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, εκτός από αγωνία ελλοχεύει οργή, αγανάκτηση αλλά και πικρία.
Τιμή η οποία είναι απαγορευτική πλέον για την μέση οικογένεια, τον επαγγελματία, τον συνταξιούχο, τον άνεργο, πολύ δε περισσότερο όταν πρόκειται για δημότες ενός ορεινού Δήμου όπως είναι ο Δήμος Γρεβενών, όπου ο χειμώνας διαρκεί περίπου επτά (7) μήνες με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και συνεπώς με αυξημένη ανάγκη σε ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης.

Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η απόφαση αυτή δεν «θερμαίνει» ούτε νοικοκυριά, ούτε επαγγελματικούς χώρους, ούτε σχολεία και αυτό πρέπει να το καταλάβουν αυτοί οι οποίοι παίρνουν τέτοιες άδικες αποφάσεις.

Καθιστούν αυτές οι αποφάσεις τους πολίτες του δήμου μας αλλά και των άλλων Δήμων κύρια της Δυτικής Μακεδονίας πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Η δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας και η μειωμένη χρηματοδότηση των Δήμων ειδικά για την περιοχή μας θα σημάνει το κλείσιμο δημοτικών κτιρίων, σχολικών μονάδων, αγροτικών ιατρείων και όλων των κοινωνικών δομών, που παρέχουν υπηρεσίες προς τον πολίτη.
Ενώνουμε σήμερα τις φωνές μας με τις φωνές των συμπολιτών μας για να γίνει γνωστό το πρόβλημα στην κεντρική διοίκηση και δηλώνουμε την αντίθεσή μας στον βαρύτατο ειδικό φόρο, στην εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης.

Δεν είμαστε σπάταλοι στη χρήση του πετρελαίου είμαστε νοικοκύρηδες που δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα της θέρμανσης.

Ζητάμε άλλη αντιμετώπιση από την Κυβέρνηση. Ζητάμε από την Κυβέρνηση να ακυρώσει την απόφαση που προβλέπει την εξομοίωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης.

Ζητάμε φτηνό πετρέλαιο για τους δημότες μας. Ξεκινάμε σήμερα αγώνα για να αρθεί αυτή η αδικία, η οποία μόνο ένα τεράστιο ερωτηματικό γεννά.

Γιατί να μας αντιμετωπίζουν όπως αντιμετωπίζουν τις περιοχές με πιο ήπιες κλιματικές συνθήκες; ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ.

Σήμερα ξεκινάμε έναν Πανγρεβενιώτικο Αγώνα ο οποίος θα έχει και συνέχεια.

Δείτε φωτογραφίες από τη μεγαλειώδη αντίδραση και στο τέλος, ακούστε την ανάγνωση του ψηφίσματος αλλα και τις δηλώσεις των εκπροσώπων των φορέων.

Το ψήφισμα:

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης “τα ρίχνει” κανονικά στην κυβέρνηση:

Ο Δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης:

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γρεβενών Νίκος Ράμμος:

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Γρεβενών Χρήστος Παρασκευαΐδης:

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρεβενών Χρήστος Τριγώνης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.