Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σε 48ωρο απεργιακό κλοιό η χώρα ενάντια στα νέα μέτρα

Οκτώβριος 17th, 2012 by Χρήστος Μίμης

«Κύμα» διαμαρτυρίας ενάντια στις περικοπές που προωθούν κυβέρνηση και Τρόικα – 2ωρη στα ΜΜΕ

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί η χώρα το επόμενο 48ωρο, καθώς για την Τετάρτη ετοιμάζουν κινητοποιήσεις διάφοροι επιστημονικοί φορείς, ενώ την Πέμπτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στα επώδυνα νέα μέτρα.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Τετάρτη κατέρχονται σε πανελλαδική απεργία δημοσιογράφοι, συμβολαιογράφοι, νοσοκομειακοί γιατροί, φαρμακοποιοί και δικαστικοί επιμελητές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προωθούμενα κυβερνητικά μέτρα, που πλήττουν τους κλάδους τους, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Οικονομικών.

Σε τριήμερη πανελλαδική αποχή από την Τετάρτη έως την Παρασκευή προχωρούν και οι δικηγόροι, μετά την απόφαση των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.

Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν την Πέμπτη, με την 24ωρη απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στην οποία παίρνουν μέρος ομοσπονδίες εργαζομένων, μεταξύ των οποίων τραπεζοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, σε Ταμεία και ασφαλιστικούς Οργανισμούς κ.ά.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, με αποτέλεσμα να μείνουν ακινητοποιημένοι οι συρμοί του Προαστιακού. Στο πλαίσιο αυτό, δεν θα πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια του μετρό μέχρι το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Τα τρόλεϊ δεν θα κυκλοφορήσουν επίσης όλο το 24ωρο, καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.
Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία συμμετέχουν στην απεργία της Πέμπτης με στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Τη συμμετοχή τους στη γενική απεργία, με στάση εργασίας από τις 5 έως τις 9 το πρωί ανακοίνωσαν και οι εργαζόμενοι σε μετρό, ΗΣΑΠ (ηλεκτρικός) και τραμ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε πρωινή στάση εργασίας προκειμένου να διευκολύνουν τη μεταφορά των απεργών στο συλλαλητήριο.
Επίσης, σε στάση εργασίας προχωρούν την ίδια μέρα οι ιδιοκτήτες ταξί οι οποίοι ακινητοποιούν τα οχήματά τους από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 10 το πρωί μέχρι τη μία (1) το μεσημέρι.

Πρόγραμμα κινητοποιήσεων ανακοίνωσε και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, αρχής γενομένης από την 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, με έναρξη τα μεσάνυχτα (συγκεκριμένα από την 00:01) και λήξη στις 24:00.

24ωρη των Δημοσιογράφων

Άρχισε στις 6:00πμ η 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων σε όλα τα ΜΜΕ που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Η απεργία θα διαρκέσει μέχρι στις 06:00 το πρωί της Πέμπτης, ενώ επίσης αύριο (Πέμπτη 17 Οκτωβρίου), θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. Στη διάρκεια της στάσης, εξαιρείται η δημοσιογραφική κάλυψη των απεργιακών εκδηλώσεων και των αιτημάτων της απεργίας. Οι κινητοποιήσεις των δημοσιογράφων εντάσσονται στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, «ο δημοσιογραφικός κόσμος διατρανώνει τη θέλησή του για κοινό αγωνιστικό – απεργιακό μέτωπο με όλους τους εργαζόμενους, διεκδικώντας τη συνολική κατάργηση του μνημονιακού αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου και την ανάκτηση και κατοχύρωση όλων όσων μέχρι σήμερα οι μνημονιακές πολιτικές και οι εργοδότες αφαίρεσαν από μισθούς, εργασιακά δικαιώματα, ασφαλιστικές παροχές, συντάξεις, προνοιακά επιδόματα, με στόχο πάντα να πλήξουν δικαιώματα και να χειραγωγήσουν το χώρο της Eνημέρωσης».

Οι δημοσιογράφοι, τέλος, θα συμμετάσχουν την Πέμπτη στις κινητοποιήσεις με στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00.

This entry was posted on Τετάρτη, Οκτώβριος 17th, 2012 at 08:19 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply