Μια νέα έρευνα που διεξήχθη στη Βρετανία έρχεται να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς ότι οι άνθρωποι ψεύδονται περισσότερο και πιο εύκολα μέσω διαδικτύου.

Μπορεί η ψηφιακή εποχή να μας προσφέρει πιο άνετη και πιο γρήγορη επικοινωνία με τους δικούς μας ανθρώπους, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είμαστε και ειλικρινείς.

Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 2.000 Βρετανών και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο μέσος χρήστης του ίντερνετ λέει κατά μέσο όρο 28 ψέματα το μήνα σε αγαπημένα πρόσωπα, φίλους ή συνεργάτες με τους οποίους επικοινωνεί ηλεκτρονικά.

Η επικοινωνία αφορά τα κοινωνικά δίκτυα, τα e-mail, τις διαδράσεις μέσω κινητών τηλεφώνων, αλλά και οποιαδήποτε άλλη ψηφιακή οδό.

Οι περισσότεροι άνθρωποι ψεύδονται μόνο 17 φορές το μήνα πρόσωπο με πρόσωπο, δηλαδή συνολικά -συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών ψεμάτων- κοροϊδεύουμε 6 φορές την ημέρα τους γνωστούς μας, δηλαδή 45 φορές το μήνα!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η διαφορά στον αριθμό των ψεμάτων ανάμεσα στα δύο φύλα, με τους άντρες να ψεύδονται 31 φορές το μήνα, ενώ οι γυναίκες 24.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έχουν βαθιές προεκτάσεις στην σύγχρονη κοινωνία και αν και περιορίζονται σε δείγμα Βρετανών, οι ειδικοί μιλούν για παγκόσμιο φαινόμενο που αλλάζει τον τρόπο που αλληλεπιδρούν οι άνθρωποι μεταξύ τους.

himaira.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.