ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΕΚΑ, ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

http://2.bp.blogspot.com/-ieyq2_D-84Q/UHqPvk-nTYI/AAAAAAAA98U/dbZm1_Bbpa8/s1600/1.jpgΣτη συγκέντρωση που διοργάνωσαν τα μέλη της κίνησης πολιτών Καστοριάς στο Δημαρχείο της πόλης παραβρέθηκε η Βουλευτής Ν. Κοζάνης, Ραχήλ Μακρή κατόπιν πρόσκλησής τους, όπου άκουσε τους προβληματισμούς των πολιτών και κατέθεσε τις θέσεις του κινήματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για το επίμαχο ζήτημα της εξίσωσης Πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.

Το μέτρο που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση για να καταπολεμήσει δήθεν την πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων, αποτελεί εμπαιγμό για τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες. Με μέτρα «ασπιρίνες», όπως είναι το επίδομα θέρμανσης δεν πρόκειται να επουλώσει τις πληγές που δημιουργούνται από την εξίσωση.

Η κ. Μακρή πρότεινε την συνεργασία και την συστράτευση ανάλογων κινήσεων σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι με κατάλληλες κινητοποιήσεις θα διατρανώσουν το θέμα. Παράλληλα, τόνισε ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα κατά της φοροδιαφυγής, της λαθρεμπορίας πετρελαίου με την εγκατάσταση συστημάτων εισροών – εκροών από το διυλιστήριο έως τον καταναλωτή, κάτι που είχε υποσχεθεί ο κ. Σαμαράς προεκλογικά αλλά τώρα αποφεύγει να εφαρμόσει.

http://1.bp.blogspot.com/-9Es40-nmm30/UHqP7R9eZTI/AAAAAAAA98c/RzsBUc7cpa8/s1600/2.jpg

Εδώ και αρκετές εβδομάδες με επίκαιρη ερώτηση της προς τον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών, τον κ. Μαυραγάννη, η κ. Μακρή είχε θέσει το ζήτημα, ενώ ο χειρισμός της κυβέρνησης παρακολουθείται στενά και ήδη υπάρχουν ανάλογες παρεμβάσεις όπως η κατάθεση ερώτησης για την εγκληματική διάθεση αφορολόγητων καυσίμων από τα «Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών Α.Ε.» στους Μεθορι¬ακούς Σταθμούς Κήπων Έβρου, Κακαβιάς και Ευζώ¬νων μέσω της υπ. αριθμ. Δ19Γ 5042565 ΕΞ 2010/5.10.2010 (ΦΕΚ 1671 Β/21-10-2010) απόφασης του κ. Παπακωνσταντίνου χωρίς να προβλέπεται από τους Ν.3054/2002, και Ν.3335/2005, που διέπουν την πετρελαϊκή αγορά.

Την ώρα που οι Έλληνες διαλύονται οικονομικά από την εξίσωση της τιμής των καυσίμων και κινδυνεύουν να παγώσουν η κυβέρνηση ως δια μαγείας «χαρίζει» εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ το χρόνο σε καταναλωτές τρίτων χωρών που γειτνιάζουν με τη χώρα μας, είτε διέρχονται των συνόρων μας και από την άλλη αποφεύγει την έκδοση Υπουργικής απόφασης για την πάταξη της λαθρεμπορίας που αποτελεί και την αιτία της εξίσωσης του πετρελαίου κίνησης με αυτό της θέρμανσης

Από την πλευρά τους οι τοπικοί φορείς και αυτοδιοικητικοί ευχαρίστησαν την κ. Μακρή για την παρέμβασή της αλλά και τη στήριξή της στα δίκαια αιτήματά τους, ενώ την κάλεσαν να παρευρεθεί και να συμμετάσχει σε μελλοντικές κινητοποιήσεις.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καλούμε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, ενώ προειδοποιούμε ότι η εφαρμογή της όχι μόνο θα δημιουργήσει προβλήματα στους καταναλωτές αλλά και στον ίδιο τον προϋπολογισμό, αφού θα μειωθεί η κατανάλωση και αντί να μειωθούν, θα αυξηθούν τα κρούσματα φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου.

Γραφείο Τύπου Ραχήλ Μακρή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.