Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι Anonymous επιτίθενται στον Τζούλιαν Ασάνζ

14 Οκτωβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Μέχρι πρότινος ήταν «φίλοι» αλλά αποφάσισαν ότι δεν πάει άλλο. Ο λόγος για τους χακτιβιστές Anonymous που θεωρούν ότι η υπόθεση Ασάνζ έχει ξεφύγει από τα όρια και έχει γίνει προσωπική. Έτσι, διακήρυξαν ότι αποστασιοποιούνται από το WikiLeaks, επειδή το κάποτε ριζοσπαστικό site έχει επικεντρωθεί στα προσωπικά προβλήματα του ιδρυτή του Τζούλιαν Ασάνζ.

Σχετική ανακοίνωση στο Twitter περιγράφει το WikiLeaks ως το «one man show του Ασάνζ», κυρίως επειδή το site άρχισε να ζητά από τους επισκέπτες του χρήματα. «Η ιδέα του WikiLeaks ήταν να παρέχει στο κοινό πληροφορίες από βιομηχανίες και κυβερνήσεις που ειδάλλως θα παρέμεναν μυστικές» γράφει η ανακοίνωση. «Πληροφορίες που θεωρούμε ότι το κοινό έχει δικαίωμα να γνωρίζει. Αυτές όμως όλο και υποτιμούνται, ενώ ακούμε συνέχεια για τον Ασάνζ και για το αν δείπνησε με τη Lady Gaga. Μπράβο του, αλλά δε μας ενδιαφέρει. Μας ενδιαφέρουν κυβερνητικά ντοκουμέντα και πληροφορίες που θέλουν να κρύψουν από το λαό».

Οι Anonymous, για μεγάλο χρονικό διάστημα, ήταν από τους πιο πιστούς υποστηρικτές του WikiLeaks. Πλέον όμως θεωρούν ότι αυτή «η σπουδαία ιδέα καταστράφηκε από εγωπάθεια». Η ρήξη μπορεί να στερήσει από το site πολλές πληροφορίες, οι οποίες προέρχονταν από τους Anonymous.

 

www.guardian.co.uk

This entry was posted on Κυριακή, 14 Οκτωβρίου, 2012 at 16:33 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply