Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Απεβίωσε ο καρδιοχειρουργός Παναγιώτης Σπύρου – Δείτε ποιος ήταν

14 Οκτωβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Έπαθε καρδιακή ανακοπή

http://img.protothema.gr/3C54723AD79699B112DEA7D6E98A13D8.jpgΑπό καρδιακή ανακοπή πέθανε σήμερα στις 14:20 ο «θρυλικός» καρδιοχειρουργός Παναγιώτης Σπύρου, σε ηλικία 76 ετών.

Ο άνθρωπος που «επιδιόρθωσε» εκατοντάδες καρδιές, που μετατράπηκε σε προσωπικότητα «μύθο» από τα μέσα της δεκαετίας του ΄80 ως και για είκοσι περίπου χρόνια, εξέπνευσε σήμερα έπειτα από πολυετή ασθένεια.

Γεννημένος το 1936 στο χωριό Ανταρτικό της Φλώρινας, σπούδασε στη Θεσσαλονίκη και μετεκπαιδεύτηκε στην Αμερική στη χειρουργική θώρακος.

Στα 1983 επέστρεψε στην Ελλάδα και ίδρυσε τη θωρακοκαρδιοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, το πρώτο καρδιοχειρουργικό κέντρο της χώρας ανακόπτοντας την μαζική διαρροή ασθενών-καρδιοπαθών σε νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας και της Αμερικής.

Υμνήθηκε και λοιδορήθηκε όσο κανείς. Είναι ο μοναδικός πολίτης σε ένδειξη συμπαράστασης του οποίου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αριστοτέλους την εποχή που κατηγορήθηκε –και τελικά αθωώθηκε- για χρηματισμό (φακελάκια). Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν ασθενείς του και οι συγγενείς τους.

Ήταν νυμφευμένος και πατέρας δύο παιδιών. Η υγεία του είχε κλονισθεί από το 2006 –μετά το θάνατο της 26χρονης κόρης του Σοφίας.

Τα τελευταία δύο χρόνια νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης μετά από αλλεπάλληλα εγκεφαλικά επεισόδια. Η κηδεία του θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 17 Οκτωβρίου από τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

This entry was posted on Κυριακή, 14 Οκτωβρίου, 2012 at 19:03 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply