Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Βαρόμετρο Οκτωβρίου της Public Issue: Επιδεινώνεται το πολιτικό κλίμα. Αυξάνεται η απαισιοδοξία των πολιτών

Οκτώβριος 12th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Θα περάσουν τα μέτρα

Την πεποίθηση ότι τα νέα δημοσιονομικά μέτρα θα υπερψηφιστούν από τη Βουλή εκφράζει το 83% των ερωτηθέντων, σύμφωνα με το Βαρόμετρο Οκτωβρίου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ.

Όσον αφορά στους πολιτικούς αρχηγούς, ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει καταλληλότερος υπουργός με 43%, κερδίζοντας τρεις ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

Ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 28%, μία μονάδα λιγότερη από τον Σεπτέμβριο.

Πρώτος σε δημοτικότητα αρχηγός είναι ο Φώτης Κουβέλης (48%) και ακολουθούν: Αλέξης Τσίπρας (41%), Πάνος Καμμένος (40%), Αντώνης Σαμαράς (39%), Αλέκα Παπαρήγα (21%), Νίκος Μιχαλολιάκος (20%) και τελευταίος ο Ευάγγελος Βενιζέλος (20%).

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος χάνει 9 μονάδες σε δημοτικότητα (29% το Σεπτέμβριο, 20% τον Οκτώβριο), ο Πάνος Καμμένος κερδίζει μία μονάδα (40% τον Οκτώβριο, 39% το Σεπτέμβριο), ο Φ. Κουβέλης χάνει τέσσερις μονάδες (48%, 52% το Σεπτέμβριο), ο Ν. Μιχαλολιάκος χάνει δύο μονάδες (20%, 22% το Σεπτέμβριο, η Αλέκα Παπαρήγα κερδίζει μία μονάδα (21%, 20% το Σεπτέμβριο) και ο Αλέξης Τσίπρας χάνει μία μονάδα (41%, 42% το Σεπτέμβριο).

Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 15 μονάδες της ΝΔ (48% – 33%), ενώ όσον αφορά στην καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα το 40% των πολιτών πιστεύει ότι κανένα από τα πολιτικά κόμματα δεν είναι ικανό να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας.

Το 32% θεωρεί ότι μια κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ είναι η κατάλληλη, ενώ το 20% μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Καλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 33% και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 15% και η Χρυσή Αυγή με 14%.

Μάλιστα, όσον αφορά στη δημοτικότητα της Χρυσής Αυγής, ανέβηκε κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες μετά τις εκλογές του Ιουνίου, ενώ φαίνεται πως ασκεί τη μεγαλύτερη επιρροή στους ανέργους και σε άτομα κατώτερου μορφωτικού επιπέδου.

Όσον αφορά στο αν η τωρινή κυβέρνηση θα καταφέρει να εξαντλήσει την τετραετία, το 70% πιστεύουν ότι μάλλον θα γίνουν πρόωρες εκλογές και το 21% ότι μάλλον θα καταφέρει να εξαντλήσει την τετραετία.

Πάντως η οργή των πολιτών συνεχίζει να αυξάνεται, με το 80% να θεωρεί ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος δρόμο, το 72% να τάσσεται κατά του Μνημονίου και το ίδιο ποσοστό (72%) να δηλώνει ότι αντιμετωπίζει δυσκολία με τα εισοδήματά του.

Αναλυτικά το Βαρόμετρο ΕΔΩ

 

This entry was posted on Παρασκευή, Οκτώβριος 12th, 2012 at 08:45 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply