Νίκησε αλλά δεν έ-Λαμπε!

Νίκησε αλλά δεν έ-Λαμπε!Αγχώθηκε και άγχωσε τον κόσμο του που έδωσε «βροντερό παρών» στο ΣΕΦ αλλά ακόμα και έτσι, ο Ολυμπιακός κατάφερε να νικήσει την Κάχα Λαμποράλ 85-81 στην πρεμιέρα του στον 3ο όμιλο της Ευρωλίγκας.

Ο Πολωνός Ματσέι Λάμπε… έλαμψε (18π) και παραλίγο να κάνει αδιόρθωτη ζημιά στον πρωταθλητή Ευρώπης αλλά εκείνος έδειξε αντανακλαστικά.

Με τους Σπανούλη και Άντιτς να δίνουν υπερ-πολύτιμες λύσεις στο τέλος, η ομάδα του Μπαρτζώκα κατάφερε να πάρει το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα δείχνοντας όμως ότι έχει ακόμα πολλά πράγματα να διορθώσει.

Τα πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του και ειδικά στην αμυντική του λειτουργία, είναι σίγουρα ένα κομμάτι που ο Ολυμπιακός θέλει δουλειά. Σήμερα στο ΣΕΦ, αυτό λίγο ήθελε να του κοστίσει ακριβά. Ο Λάμπε έγινε στην πορεία του αγώνα μείζον πρόβλημα για την ομάδα του Πειραιά που κοντά στο καλάθι είχε σαφές… ζήτημα στο να αντιμετωπίσει τα «ψηλά σχήματα» του Ιβάνοβιτς.

Επιθετικά, οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλεύτηκαν πολύ σωστά τα ποσταρίσματα του Πρίντεζη (17 π) αλλά και του Περπέρογλου (14π) με τον τελευταίο να δίνει πολύτιμες λύσεις και από την γραμμή των τριών πόντων. Ιδιαίτερα αποτελεσματικός και ο Άντιτς, ειδικά στα τελευταία λεπτά, βοήθησε να… ξεπεραστεί το περίεργο παιχνίδι των Ισπανών και να έρθει η πρώτη νίκη στην Ευρωλίγκα.

Αγχωμένος… αμυντικά

Μετά από δύο… αγχωμένες επιθέσεις, ο Ολυμπιακός άρχισε να βρίσκει τα πατήματά του απέναντι στην Κάχα Λαμποράλ. Δύο εντυπωσιακά συνεχόμενα καρφώματα του Ντόρσεϊ έκαναν γρήγορα το σκορ 8-3 ενώ «ζέσταναν» και τον κόσμο στο ΣΕΦ. Το πολύ χαμηλό σχήμα των Ισπανών όμως, ανάγκαζε τους «ερυθρόλευκους» να τρέχουν… πολύ στην άμυνα και να κυνηγούν τους παίκτες του αντιπάλου οι οποίοι στηρίχθηκαν κυρίως στις ενέργειες του Νοτσιόνι. Όταν στο παρκέ πέρασε ο Χάινς, οι Ισπανοί προσπάθησαν να περάσουν την μπάλα στο «ζωγραφιστό». Πήραν πόντους, ειδικά από τον Μπιέλιτσα και εκμεταλλευόμενοι την κακή αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού, έτρεξαν ένα 10-0 σερί και έτσι έφτασαν στο φινάλε της περιόδου στο 23-18 μπροστά.

«Γκάζωσε», πίεσε, σούταρε…

Η Κάχα Λαμποράλ μπήκε στο παρκέ στην δεύτερη περίοδο με την ίδια λογική. Προσπάθησε να τρέξει πολύ και να βρει εύκολα καλάθια αλλά ο Ολυμπιακός άρχισε να παίρνει πόντους και από άλλους παίκτες του. Το τρίποντο του Σλούκα έκανε το σκορ 25-28 υπέρ των Ισπανών και στην συνέχεια αυτό του Πρίντεζη έφερε το ματς στα ίσια με σερί 8-0! Η προσθήκη του Περπέρογλου στην περιφέρεια αλλά και η πολύ πιεστική άμυνα που έπαιξε η ομάδα του Μπαρτζώκα, της έδωσε ξανά το προβάδισμα (32-29). Η Κάχα «ζορίστηκε» άρχισε να κάνει λάθη στην επίθεση (δεν είχε για 13 λεπτά ούτε ένα) και οι «ερυθρόλευκοι» με επιμέρους σκορ 16-1 πήγαν στο +7. Οι Ισπανοί μείωσαν ξανά λίγο μετά με μακρινά σουτ (38-37) αλλά ήταν σαφές ότι οι Πειραιώτες με καλύτερη άμυνα και πιο λογικές επιλογές στην επίθεση, είχαν το πάνω χέρι. Δύο τρίποντα από Σπανούλη, Περπέρογλου ανέβασαν την διαφορά πάνω από τους δέκα και το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 48-37.

Το μεγάλο πρόβλημα που λέγεται Λάμπε

Ο Μπαρτζώκας στην τρίτη περίοδο έριξε στο παρκέ ξανά τον Ντόρσεϊ προκειμένου να περιορίσει το παιχνίδι της Κάχα μέσα στην ρακέτα. Ο Αμερικανός όμως έκανε γρήγορα 3ο φάουλ και αποσύρθηκε ξανά. Οι Ισπανοί τότε βρήκαν τρόπο να μαζέψουν γρήγορα την διαφορά και να εκμεταλλευτούν ξανά την κακή άμυνα των «ερυθρολεύκων», κάνοντας το 51-48. Ο Ιβάνοβιτς σε εκείνο το σημείο θέλησε με τον Λάμπε να «χτυπήσει» Άντιτς-Χάινς και κατάφερε να τους φθείρει σε μεγάλο βαθμό και να δώσει και σκορ στην ομάδα του. Δικό του καλάθι έκανε και το 54-54, φέρνοντας στην επιφάνεια ένα σημαντικό πρόβλημα στην άμυνα για την ελληνική ομάδα. Ο Πολωνός σέντερ ήταν ασταμάτητος και στην συνέχεια. Με δικό του τρίποντο (!) έβαλε τους φιλοξενούμενους μπροστά με 59-57. Ο Ντόρσεϊ επέστρεψε στο παρκέ αφού ο Λάμπε (15 π) είχε γίνει τεράστιο πρόβλημα ενώ ο Πρίντεζης πήρε πρωτοβουλίες. Οι Ισπανοί όμως έκλεισαν το δεκάλεπτο με σκορ 66-65, έχοντας αλλάξει εντελώς τον τρόπο παιχνιδιού τους και έχοντας βάλει πολύ δύσκολα στους πρωταθλητές Ευρώπης.

Με ιδρώτα και… Άντιτς

Όσο ο Ολυμπιακός δεν βελτίωνε την άμυνά του ειδικά πάνω στον Λάμπε, είχε πρόβλημα. Η Κάχα δεν έλεγε να… ηρεμήσει και το προβάδισμα άλλαζε χέρια συνέχεια. Ένα καλάθι του Ντόρσεϊ και ένα του Σπανούλη «ξεκόλλησαν» τους «ερυθρόλευκους» που πέρασαν ξανά μπροστά. Ο Αμερικανός σέντερ ένιωσε μία ενόχληση στην μέση και βγήκε ξανά εκτός παρκέ. Ο Ιβάνοβιτς «ψήλωσε» πολύ την Κάχα με Λάμπε, Νοτσιόνι και Μπιέλιτσα θέλοντας να εκμεταλλευτεί τον «κοντό» Χάινς που ήταν από την άλλη πλευρά. Το χαμηλό σχήμα όμως λειτούργησε και δύο καλάθια του Αμερικανού έβαλαν τον Ολυμπιακό στο +5, 5΄πριν το τέλος του αγώνα. Ο Άντιτς πλαισίωσε τον Χάινς, πέτυχε και ένα κρίσιμο τρίποντο και έκανε το 80-73! Ο Σκοπιανός με υπέροχο κάρφωμα μετά από ασίστ του Σπανούλη ανέβασε στους 9 την διαφορά και ουσιαστικά τέλειωσε το ματς. Η Κάχα στο φινάλε επιχείρησε με «τρελά» σουτ να κάνει το θαύμα αλλά δεν μπόρεσε. Το τελικό 85-81 έδωσε στους Πειραιώτες τη νίκη της πρεμιέρας.

Τα δεκάλεπτα: 18-23, 48-37, 65-66, 85-81

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 6 (6 ριμπάουντ, 2 κλεψ), Λο 4, Άντιτς 9, Σπανούλης 16 (6 ασιστ), Περπέρογλου 14, Ντόρσεϊ 7, Σλούκας 6, Μαυροειδής 1, Πρίντεζης 17, Παπανικολάου 5, Μάντζαρης

Κάχα Λαμποράλ(Ιβάνοβιτς): Νοτσιόνι 11, Σονσέκα, Καμπέθας 9, Σαν Εμετέριο 11, Ερτέλ 6 (5 ασιστ), Όλεσον 13, Λάμπε 18, Ν. Μπιέλιτσα 11, Κοσέρ 2

 

www.sport-fm.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.