Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πωλείται όπως είναι… το γραφείο του Καραμανλή

11 Οκτωβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Πωλητήριο, βάζει ο Κώστας Καραμανλής στο… θρυλικό γραφείο του στο Κολωνάκι

Αγγελία από... τον Καραμανλή

Πρόκειται για το γραφείο που διατηρούσε ο πατέρας του, Αλέκος, και το οποίο, τη δεκαετία του ’90 στέγαζε και τις πολιτικές δραστηριότητες του νεαρού, τότε, βουλευτή της ΝΔ.

Μόνο με ασανσέρ
Στον έκτο όροφο του κτιρίου, όπου έφτανες μόνο με ασανσέρ, καθώς η πόρτα που οδηγούσε στις σκάλες ήταν μονίμως κλειδωμένη, ξεκίνησε η πορεία του Κ. Καραμανλή για την ηγεσία της ΝΔ και, αργότερα, για την πρωθυπουργία. Εκεί αποφασίστηκαν οι μαζικές διαγραφές «γαλάζιων» βουλευτών, το 1998, ενώ στον ίδιο χώρο διαδραματίστηκαν, χρόνια αργότερα, και οι καθοριστικές διαπραγματεύσεις για την επιστροφή του Γιώργου Σουφλιά στη Νέα Δημοκρατία.

Μακριά από τη δημοσιότητα
Το γραφείο στην Πατριάρχου Ιωακείμ με τα παλιά, κλασικά έπιπλα δεν σταμάτησε να λειτουργεί ακόμη και μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ το 2004. Οπως λένε εκείνοι που γνωρίζουν, ο Καραμανλής τις… σοβαρές συσκέψεις τις έκανε εκεί, μακριά από τους δημοσιογράφους και τις τηλεοπτικές κάμερες, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου το χρησιμοποιούσε μόνο για τις… επίσημες δραστηριότητες!

Τρία χρόνια κλειστό
Το 2007, ο Κ. Καραμανλής αποφάσισε να… μετακομίσει. Ηταν η εποχή που νοίκιασε πολιτικό γραφείο στον περιφερειακό του Λυκαβηττού, καθώς το Κολωνάκι δεν προσφερόταν πλέον για… μυστικές συσκέψεις. Μετά την εκλογική ήττα το 2009, ο πρώην πρωθυπουργός άλλαξε σελίδα και… γραφείο. Προτίμησε έναν πιο σύγχρονο χώρο στην πλατεία Μαβίλη, πίσω από την αμερικανική πρεσβεία. Τα τελευταία τρία χρόνια, το γραφείο στο Κολωνάκι παρέμενε άδειο και βουβό, αφού δεν το χρησιμοποιούσε κανείς. Ετσι, πριν από λίγες ημέρες, ο Κ. Καραμανλής αποφάσισε, σε συνεννόηση με τον αδελφό του, Γιώργο, να βάλει… πωλητήριο στο γραφείο.

ΕΘΝΟΣ

This entry was posted on Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου, 2012 at 23:13 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply