Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η Αθήνα υπό «πολιορκία» λόγω της επίσκεψης Μέρκελ

Οκτώβριος 9th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Κινητοποιήσεις και μέτρα ασφαλείας – Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ από 11.00 έως 16.00

Η Αθήνα υπό «πολιορκία» λόγω της επίσκεψης Μέρκελ

Πόλη υπό πολιορκία θα θυμίζει σήμερα Τρίτη η Αθήνα, λόγω της λήψης αυστηρών μέτρων ασφαλείας από την Αστυνομία και των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας των συνδικάτων.

Τον αποκλεισμό των μετακινήσεων των πολιτών σε μεγάλο τμήμα της πρωτεύουσας συμπληρώνει και το κλείσιμο των δρόμων, λόγω της άφιξης της καγκελαρίου της Γερμανίας, κυρίας Αγκελα Μέρκελ.

Παράλληλα, σοβαρό πρόβλημα μετακινήσεων θα υπάρξει και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 16.00, ενώ, κατόπιν εντολών της Αστυνομίας κλειστοί θα είναι από τις 10 το πρωί οι σταθμοί Μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός, Κατεχάκη, Αμπελόκηποι και Μέγαρο Μουσικής. Κανονικά θα λειτουργήσει ο Προαστιακός και τα δρομολόγια του Μετρό για το αεροδρόμιο.

Ειδικότερα, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής «απαγορεύεται για λογους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας» από τις 09.00 έως και τις 22.00 «κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή της πόλεως Αθηνών» που περικλείεται από τις οδούς:

Λεωφόρους: Β. Σοφίας (από τη συμβολή της με την Ακαδημίας) – Ακαδημίας – δεξιά Κανάρη – συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – συνέχεια Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Σούτσου Δ. – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – δεξιά Ποταμιανού Ηλία – συνέχεια Ίωνος Δραγούμη – αριστερά Β. Αλεξάνδρου – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – δεξιά Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – δεξιά Αρδηττού – αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας), ως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας από τις 13.30 έως τις 19.00 θα γίνουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου της Αθήνας με διακοπές της κυκλοφορίας σε αρκετούς δρόμους.
Η Τροχαία κάνει έκκληση στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση κατά τις μεσημβρινές ώρες στο Κέντρο της πόλη και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Χεκίμογλου Αχιλλέας

This entry was posted on Τρίτη, Οκτώβριος 9th, 2012 at 09:44 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply