http://2.bp.blogspot.com/-2KFBYGWE1Q8/UHMgwIYMlsI/AAAAAAAAUjM/to8IJVvXUPA/s1600/pikrisokolata.jpgΤο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κοζάνης επέβαλε ισόβια κάθεριξη στον 35χρονο Ευστάθιο Ευσταθίου κρίνοντάς τον ένοχο για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της 21χρονης φοιτήτριας από την Κέρκυρα, Ανδριάνας Γαρδικιώτη.

Επίσης το δικαστήριο επέβαλε στον καταδικασθέντα και φυλάκιση 16 μηνών για τα αδικήματα της παράνομης οπλοφορίας και της οπλοχρησίας.

Ειδικότερα, το δικαστήριο έκρινε ότι ο καταδικασθείς, στις 16 Δεκεμβρίου του 2011, με μαχαίρι και κατσαβίδι επέφερε θανάσιμα τραύματα στο στήθος και στο λαιμό του θύματος.

Στη συνέχεια ο δράστης εγκατέλειψε το πτώμα της άτυχης κοπέλας κοντά στη λίμνη της Καστοριάς.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αποκάλυψη του εγκλήματος και η σύλληψη του δράστη έγιναν εντελώς τυχαία.

Συγκεκριμένα, ο Ευσ. Ευσταθίου συνελήφθη λίγες ώρες μετά τη στυγερή δολοφονία κοντά στο Πολύκαστρο Κιλκις, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε έπεσε πάνω σε στύλο της ΔΕΗ, μετά από αστυνομική καταδίωξη κι ενώ νωρίτερα είχε αναπτύξει ταχύτητα, θέλοντας να αποφύγει τον τροχονομικό έλεγχο.

Τα ίχνη αίματος και οι τρίχες σε διάφορα σημεία του αυτοκινήτου, που δεν δικαιολογούνταν από το τροχαίο ατύχημα, οδήγησαν τις αρχές, οι οποίες μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν γνώριζαν ότι είχε γίνει φόνος, στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Στην απολογία του στο δικαστήριο, ο δράστης, δεν παραδέχτηκε τη δολοφονία της κοπέλας, παρότι επαρότι αυτό είχε πράξει στο στάδιο της προανάκρισης, λέγοντας ότι δεν μπορεί να εξηγήσει, επί του παρόντος, γιατί τότε είχε ομολογήσει. Ο ισχυρισμός αυτός του κατηγορουμένου, προκάλεσε και την έντονη αντίδραση της αδερφής της Ανδριάνας.

kastorass.blogspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.