http://media.megatv.com/filesystem/images/20120710/engine/mega_o_53761_1153415_type12250.jpgΣυνεδριάζουν απόψε το βράδυ στο Λουξεμβούργο οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης χωρίς, ωστόσο, να αναμένονται οριστικές αποφάσεις για την Ελλάδα καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το οριστικό “κλείδωμα” των μέτρων της διετίας 2013-14.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών σημείωνε ότι οι δυο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία, με τις περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα να φθάνει τα 9 δισ. μέσα στο 2013 αντί για 7,8 που προβλεπόταν στο προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Η ελληνική κυβέρνηση, πάντως, αναμένει να αποτυπωθεί σήμερα ένα θετικό κλίμα για την χώρα μας ενόψει και της αυριανής επίσκεψης της Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα η οποία θεωρείται ότι θα μεταφέρει ένα αναβαθμισμένο μήνυμα στήριξης για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ δεδομένης της αποφασιστικότητας της κυβέρνησης για δυναμική προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι να έχουν ολοκληρωθεί όλες εκείνες οι διαδικασίες ώστε στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου, ο Αντώνης Σαμαράς να μεταβεί στις Βρυξέλλες προκειμένου να λάβει η Ελλάδα την επιμήκυνση της προσαρμογής της αφού θα έχουν συμφωνηθεί αλλά και ψηφιστεί όλα τα μέτρα, ελπίζοντας παράλληλα σε συνολική ευρωπαϊκή λύση στην κρίση χρέους.

Πάντως, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στο ZDF επισήμανε ότι η κα Μέρκελ δεν έρχεται στην Ελλάδα για να οριστικοποιήσει την καταβολή της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ καθότι αυτή βρίσκεται σε άμεση εξάρτηση με την έκθεση της τρόικα για την πορεία εκτέλεσης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής από την μεριά της Ελλάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.