Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Προφυλακίσθηκε ο Γ. Σμπώκος

8 Οκτωβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου ο πρώην γγ Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος, στη σκιά μάλιστα και της είδησης νωρίτερα, του θανάτου του Βλάσση Καμπούρογλου, στη Τζακάρτα, που εμπλέκοταν στην υπόθεση με τις μίζες στην αγορά των ρωσικών αντιεροπορικών συστημάτων Tor-M1.

Ο κατηγορούμενος Γ. Σμπώκος, φέρεται να αρνείται την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες υποστηρίζει ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος, όταν βρέθηκε σε δεινή οικονομική κατάσταση, απαιτούσε χρήματα από τον ίδιο θεωρώντας ότι έλαβε “ωφελήματα” εκ της θέσεώς του στην Διεύθυνση Εξοπλισμών, στο Υπουργείο Αμυνας.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, εξηγεί και τις αναφορές του πρώην υπουργού στις σημειώσεις του περί των χρημάτων που ζητούσε. Φέρεται μάλιστα να υποστηρίζει ότι δεχόταν απειλές για την ζωή του και ότι είχε απειληθεί τηλεφωνικά και από την Βίκυ Σταμάτη. Το 2010 επίσης, όπως φέρεται να τονίζει, είχε καεί και το αυτοκίνητο του.

Για τον ισχυρισμό Ζήγρα ότι “μαύρα” χρήματα επενδυθήκαν μέσω της χρηματιστηριακής εταιρείας του πεθερού του, ο Γ. Σμπώκος το αρνήθηκε λέγοντας ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει ελεγχθεί.

This entry was posted on Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου, 2012 at 21:21 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply