Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ξεκινούν τα στρατιωτικά φαρμακεία σε Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη

8 Οκτωβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

http://www.dramini.gr/wp-content/uploads/2012/10/farmakia.jpgTο πράσινο φως φαίνεται πως δίνει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τη δημιουργία και λειτουργία πέντε στρατιωτικών φαρμακείων σε όλη τη χώρα, τα δύο εκ των οποίων αφορούν την περιοχή της Θράκης.

Παρά το γεγονός πως οι φαρμακοποιοί από κοινού έχουν καταθέσει ένταση κατά της απόφασης του Υπουργείου στο ΣτΕ αναμένοντας τη σχετική του απάντηση, το Υπουργείο φαίνεται να παρακάμπτει τις αντιδράσεις και να δρομολογεί την υλοποίηση της απόφασής του επισπεύδοντας τις διαδικασίες.

Στρατιωτικά φαρμακεία θα λειτουργήσουν σε Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα, με τους δικαιούχους να έχουν πρόσβαση σε φάρμακα με μειωμένες τιμές.

Δικαιούχοι είναι:

– Τα εν ενεργεία στελέχη του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμενικού Σώματος και το ένστολο προσωπικό της ΕΛΑΣ που μετέχει ή δικαιούται μέρισμα από το ΜΤΣ

– Οι απόστρατοι του ΣΞ, ΠΑ, ΠΝ, ΛΣ, και της ΕΛΑΣ.

– Οι εν ενεργεία και συνταξιούχοι υπάλληλοι του ΥΕΘΑ.

– Οι ανάπηροι πολέμου.

– Τα μέλη οικογενειών των ανωτέρω δικαιούχων, που είναι ασφαλισμένα από αυτούς.

– Τα μέλη οικογενειών θανόντων Στρατιωτικών που είναι ασφαλισμένα στο ΥΕΘΑ.

thrakitoday.com

This entry was posted on Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου, 2012 at 18:40 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply