Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ηγετικές προσωπικότητες θεωρούνται οι φαλακροί άντρες…

Οκτώβριος 6th, 2012 by Χρήστος Μίμης

http://www.newsbeast.gr/files/temp/4D738E4946015071202AEFA1049E5A72.jpgΕνώ η ανεργία αγγίζει ποσοστά ρεκόρ στη χώρα μας, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι πιθανότητες επαγγελματικής αποκατάστασης συνδέονται με… τα μαλλιά ή μάλλον την απουσία αυτών!

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, επιστημονική μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι φαλακροί άντρες θεωρούνται πιο κυριαρχικοί τύποι, πιο αθλητικοί και γενικά πιο ηγετικές προσωπικότητες, μ’ αποτέλεσμα να βελτιώνουν τις προοπτικές τους στην αγορά εργασίας σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Η έρευνα διεξήχθη από ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τον Άλμπερτ Μάνες του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, ενώ η σχετική δημοσίευση έγινε στο περιοδικό κοινωνικής ψυχολογίας Social Psychological and Personality Science. Κατά τη διάρκεια των πειραμάτων, οι ερευνητές έδειξαν σε ομάδα εθελοντών φωτογραφίες ανδρών με ή χωρίς μαλλιά.

Όπως ανακάλυψαν, οι απολύτως φαλακροί άνδρες «βαθμολογούνται» από τους άλλους ως πιο αρρενωποί και δυνατοί από τους υπόλοιπους άνδρες και μάλιστα ψηλότεροι (κατά περίπου δυόμισι εκατοστά) από το πραγματικό ύψος τους! Ακόμα οι τελείως φαλακροί θεωρούνται ικανοί να ασκήσουν μεγαλύτερη επιρροή και εξουσία στους γύρω τους.

Μάλιστα, όσοι παίρνουν την μεγάλη απόφαση και ξυρίζουν το κεφάλι τους, βλέπουν το «προφίλ» τους να βελτιώνεται στον κοινωνικό περίγυρό τους.

Σύμφωνα με το Μάνες, «οι αντιλήψεις για τις ηγετικές ικανότητες και τα σχετικά γνωρίσματα όπως το κυριαρχικό πνεύμα, μπορούν να αναδυθούν από ιδιόμορφα χαρακτηριστικά, που δεν σχετίζονται καθόλου στην πραγματικότητα με την ίδια την ικανότητα ηγεσίας».

Υπάρχει πάντως και μια αρνητική πλευρά. Οι άνδρες με ξυρισμένα κεφάλια αξιολογούνται λιγότερο ελκυστικοί και πιο μεγάλοι σε ηλικία (αν και ακόμα και σε αυτόν τον τομέα, οι τελείως φαλακροί υπερτερούν σε σχέση με όσους άνδρες έχουν αραιά μαλλιά).

www.newsbeast.gr

This entry was posted on Σάββατο, Οκτώβριος 6th, 2012 at 18:07 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply